Uskomaton MM-titteliottelu! - Joshua tiputti Klitshkon keskeytyskuntoon

Vladimir Klitshko ja Anthony Joshua kohtasivat ammattilaisnyrkkeilyn odotetussa raskaan sarjan MM-ottelussa myöhään lauantai-iltana Lontossa Wembleyn stadionilla.

urheilu
Joshua vs Klitshko
Joshua vs KlitshkoAOP

Kaksikko katseli käytännössä neljä ensimmäistä erää toinen toisiaan ennen kuin kehäneliössä alkoi toden teolla tapahtua.

Viides erä oli uskomattoman kaksijakoinen. Heti erän alussa Joshua laittoi tuulemaan ja jakoi rajun osuman muun muassa Klitshkon vasempaan silmäkulmaan.

Vanha ja kokenut nyrkkeilyvaltias näytti ottaneen kohtalokkaat osumat, kävi hakemassa vauhtia kanveesin pinnasta, mutta toipui ihan Rocky-elokuvien tapaan uskomattoman nopeasti.

Tappion kärsineellä Vladimir Klitshkolla oli omat hyvät hetkensä muun muassa 5. ja 6. erässä
Tappion kärsineellä Vladimir Klitshkolla oli omat hyvät hetkensä muun muassa 5. ja 6. erässäAOP

Sisuuntunut Klitshko pystyi takomaan erän puolivälissä yhtä lailla painavia osumia nuorelle haastajalle, joka selvisi erätauolle pelkästään sitomalla Klitshkoa.

Kuudennessä erässä Klitshko tiputti brutaalilla oikealla koukulla Joshuan kanveesiin muttei pystynyt lopettamaan ottelua. Joshua valahti erän päätteeksi istumaan samalla lailla kuin olisi saapunut juuri maaliin maratonilta.

Klitshko ei lähtenyt tämän jälkeen yltiöpäisesti hakemaan tyrmäystä, vaan tyytyi pitämään itsevarmuutensa hetkeksi kadottaneen Joshua aisoissa oikealla etäisyydellä ja teknisellä perusnyrkkeilyllä.

Valta on vaihtunut raskaassa sarjassa. Anthony Joshua voitti teknisellä tyrmäyksellä Vladimir Klitshkon
Valta on vaihtunut raskaassa sarjassa. Britti Anthony Joshua voitti teknisellä tyrmäyksellä Vladimir Klitshkon AOP

11. erän alussa Joshua sai voimakkaan iskun Klitshkon suojauksien läpi ja ukrainalainen oli lyöty. Joshua jatkoi iskusarjojaan ja käytti Klitshkoa kaksi kertaa kanveesissa ennen kuin kehätuomari keskeytti ottelun.

Brittinyrkkeiijä Anthony Joshua, 27, ei ole hävinnyt vielä kertaakaan ammattilaiskehissä. Lontoon vuoden 2012 olympialaisten superraskaan sarjan (+ 91 kg) mestari on voittanut kaikki 19 ammattilaismatsiaan tyrmäyksellä.

41-vuotiaan ja 206-senttisen Klitshkon saldo oli ennen lauantaita 64 voittoa, joista peräti 53 oli napattu tyrmäyksellä.

Ottelua seurasi paikan päällä 90 000 nyrkkeilyn ystävää. Joshua vei voitollaan IBF-, WBA- ja IBO-liittojen mestaruusvyöt.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat