1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Alonsolla on vielä oppimista, mutta Indianapolis-avaus oli lupaava

Fernando Alonso on saanut McLarenilta luvan jäädä pois Monacon GP:stä ja osallistua sen sijaan Indianapolisin legendaariseen kilpailuun 28. toukokuuta.

Fernando Alonso. Kuva: EPA

McLarenin F1-tähti Fernando Alonso selvitti keskiviikkona Indianapolis 500 -kilpailun uusille kuljettajille pakollisen sopeuttamistestin. Alonso suoritti testiajon Indianapolisin kuuluisalla neljän kilometrin ovaalilla.

- Oli kivaa. Kaikki näyttää nyt hyvältä, joten odotan vain sitä, että pääsen tositoimiin, Alonso kommentoi päivää.

Alonso on saanut McLarenilta luvan jäädä pois Monacon GP:stä ja osallistua sen sijaan Indianapolisin legendaariseen kilpailuun 28. toukokuuta.

Alonso ajaa kilpailun Hondan ja McLarenin väreissä, mutta hankkeen taustalla on Michael Andrettin omistaman Andretti Autosportin osaaminen.

- Alonso sai jo juonesta kiinni. Hän on yksi maailman parhaista kuljettajista, ja sen kyllä huomaa. Hänen autossaan oli hieman aliohjausta, mutta hän sopeutti hienosti ajolinjansa siihen. Uskon, että hän on vahva ensi kuussa ajettavassa kilpailussa, Andretti arvioi Alonson kierroksia.

Alonso ajoi päivän aikana 110 kierrosta.

- Tämä oli mielestäni ihan hyvä alku. Aluksi minimivauhdin saavuttaminen tuntui hankalalta, mutta homma alkoi sujua paremmin, kun sain kierroksia alle, Alonso kuvaili kokemusta.

Alonso pääsi parhaalla kierroksellaan 358,156 kilometrin tuntivauhtiin.

- Sain ajamisesta varsin hyvän käsityksen jo simulaattorissa. Autossa tunne oli kuitenkin erityinen. Todellisuudessa tunne on aika erilainen kuin simulaattorissa, kun ajat mutkat täydellä vauhdilla.

Andretti myöntää, että Alonsolla on vielä oppimista, mutta avaus oli kokonaisuudessaan lupaava.

- Hän esitti juuri oikeat kysymykset. Lisäksi hän on kova kilpailija ja sai tästä päivästä varmaan rutkasti itseluottamusta, Andretti arveli.

Indianapolisin harjoitukset alkavat 15. toukokuuta ja karsinta kilpailuun ajetaan 20.-21. toukokuuta.

Alonso on F1:n kaksinkertainen maailmanmestari kausilta 2005 ja 2006.