Pihlström pelasi sentterinä viimeksi yli 20 vuotta sitten – Marjamäki luottaa valintaansa

Antti Pihlströmistä saadaan Lauri Marjamäen mielestä paremmin irti keskus- kuin laitahyökkääjänä.

Jääkiekon miesten MM 2017
Antti Pihlström teki Suomen toisen maalin Slovakiaa vastaan.
Antti Pihlström.AOP

Yle Urheilun Jääkiekon MM-kisojen Kisaopas on avattu. Kisaoppaasta löydät turnauksen ohjelman, tulospalvelun, tilastot, sarjataulukot ja kisavideot.

PARIISI. Suomen jääkiekkomaajoukkueen kokoonpanossa MM-kisoja edeltävissä harjoituksissa on pistänyt silmään yksi nimi, joka on oudolla paikalla. Antti Pihlström on totuttu näkemään Leijonissa energisenä kahden suunnan laitahyökkääjänä, joka koheltaa edestakaisin ja ympäri kaukaloa. Nyt leijonakonkarin nimi löytyy kuitenkin keskushyökkääjän paikalta, jossa edetään toki samoilla vahvuuksilla.

- En tiedä, olenko pelintekijä. Samalla lailla yritän vieläkin pelata, ehkä keskittyä vähän enemmän puolustamiseen. Sitten kun on paikka, pelaan energistä peliä, Pihlström vastasi kysymykseen uudesta roolistaan.

Kuinka paljon olet pelannut urallasi sentterinä?

- Olisinkohan vähän yli parikymmentä vuotta sitten viimeksi pelannut. Jotenkin itsellä on ihan hyvä fiilis, ihan uutta intoa saanut.

Saman on huomannut myös Pihlströmin keskikaistalle laittanut päävalmentaja Lauri Marjamäki, joka on itsekin yllättynyt hyökkääjän sopivuudesta myös sentterin paikalle. Toki Leijonien luotsilla oli omat ennakkotietonsa Jokerien valmennusjohdon kautta, koska Pihlström pelasi päättyneellä KHL-kaudellakin keskushyökkääjänä.

- Hän on nyt paljon enemmän kiekossa. Välillä tuntuu, että hänen nopeusominaisuutensa ja vahvuudet jäävät vasemmassa laidassa vähän yksinäiseksi. Nyt hän saa kiekkoja keskikaistalle ja pystyy kuljettamalla voittamaan tilaa. Jotenkin tuntuu, että saamme hänestä paljon enemmän irti, Marjamäki perusteli valintaansa.

Leijonien päävalmentaja kiisti jyrkästi, että Pihlströmin nousu ylempien ketjujen sentteriksi olisi merkki keskushyökkääjäpulasta.

- Miro Aaltonen, Sebastian Aho, Mika Pyörälä ja Tomi Sallinen ovat kaikki pelanneet senttereinä. Nykypäivän jääkiekossa tarvitsemme luisteluvoimaisia senttereitä, Marjamäki perusteli Pihlströmin siirtoa keskelle.

Suomi kohtaa MM-kisojen avausottelussaan Valko-Venäjän perjantaina kello 17.15.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat