Suora

  • Urheiluruutu
  • Heikki Nivan on valittava: Snookerammattilainen tai voimisteluvalmentaja
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu AUT - FIN
  • AUT - FIN

Tätä ei ole ennen nähty – lätkävahti torjumassa pesäpalloja, keihäsmies pallotaistossa ja kerrostalokorkeuksiin kohoava syöttö

Kuinka kovia urheilusuorituksia mahtuu yhteen pesäpallo-otteluun? Yle Urheilu otti selvää pesäpalloilijoiden lähes yliluonnollisista ominaisuuksista hallitsevan mestarin Vimpelin Vedon kanssa.

pesäpallo

1

Tolppasyöttö

Pienkerrostalon korkuinen tolppa

Nuori pelaaja seisoo lyöntivuorossa vieraskentällä. Alla on kaksi pahasti epäonnistunutta lyöntiä. Kotiyleisö alkaa mylviä, sillä se aavistaa lyöjän puntin tutisevan. Saman aistii myös lukkari - ja päättää nostaa korkean tolppasyötön, johon on vaikea osua.

Korkeita tolppia nähdään pelissä harvakseltaan, mutta kuinka korkeaan syöttöön pesäpallon lukkarit kylmiltään pystyvät? Otimme siitä selvää Vimpelin Vedon mestarilukkari Janne Heimosen kanssa. Mittatikkuna toimi 180 cm pitkä Ylen toimittaja Kimmo Porttila.

2

Pesäpalloheitto

Oliko Seppo Räty oikeassa?

Seppo Räty totesi aikanaan kirjavin sanamuodoin, että pesäpallon parissa menee moni keihäslahjakkuus hukkaan. Pesäpalloilijat tuskin kokevat menevänsä hukkaan omassa lajissaan, mutta kuinka lahjakkaita heittäjiä he ovat?

Potentiaalia keihäänheittoon mitataan mm. vauhdittomalla pallonheitolla. Yli 80 metrin keihäänheittäjä Sami Peltomäki otti haasteen vastaan Vimpelin nuorilta Severi Lassilalta (23v.) ja Elmeri Anttilalta (16v.).

3

Lätkävahti pesiskentällä

Maailman kovin lämäri otetaan yleensä kiinni ilman suojuksia

Jääkiekkopuolustaja Shea Weber kohottaa mailansa siniviivalla. Hurja lyöntilaukaus etenee kohti maalia yli 170 kilometriä tunnissa. Vain maailman parhaat maalivahdit saavat lämärin torjuttua, vaikka etäisyys siniviivalle on noin 18 metriä.

Pesäpalloilija Juha Niemi kohottaa mailansa. Vaihtotilanteessa sieppari on vain reilun kymmenen metrin päässä. Pallo etenee lyönnin jälkeen jopa yli 180 kilometriä tunnissa, nopeammin kuin yksikään lyöntilaukaus. Silti sieppari saa ajoittain lyönnin kiinni, vaikka suojana hänellä on vain kypärä ja räpylä.

Tästä seuraa looginen kysymys: Pystyisikö pesäpalloilija tekemään maaleja jääkiekkomaalivahdille? Otimme selvää.

Kuvaus ja editointi: Uula Kuvaja

Lue myös Superpesiksen kausiennakot

Kuka pystyy haastamaan Vimpelin? Sotkamo kauteen sekavassa tilanteessa

Kirittärien mestarijoukkue hajosi, viisi joukkuetta havittelee mitaleille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme