Suora

  • "Äiti, anna mä menen": Mikael Hagelstam muutti 13-vuotiaana ulkomaille tanssin vuoksi - ei välitä, kun virolaisvalmentajat huutavat hänen tuhlaavan vanhempiensa rahoja
  • Urheiluruutu

Huikea aika maratonilla! Kaksi tuntia ylittyi vain 25 sekunnilla

Kenian Eliud Kipchoge pääsi varhain lauantaina lähemmäs kahden tunnin alitusta maratonilla kuin yksikään ennen häntä. Kipchoge puski Monzassa järjestetyssä ennätysyrityksessä maratonin aikaan 2.00.25.

yleisurheilu
Eliud Kipchoge
Eliud KipchogeAOP

Kipchogen aika alittaa runsaalla kahdella ja puolella minuutilla maratonin maailmanennätyksen 2.02.57, joka on Dennis Kimetton nimissä vuodelta 2014. Kipchogen tulosta ei lasketa maailmanennätykseksi kisajärjestelyjen takia.

Kipchoge on yksi kolmesta huippujuoksijasta, jotka on valittu urheiluvaatejätti Niken ryhmään yrittämään kahden tunnin alitusta maratonilla. Maratonin Riossa voittanut Kipchoge jättää tämän vuoden MM-kilpailut väliin keskittyäkseen kahden tunnin haamurajan rikkomiseen. Hänen kanssaan kahden tunnin alitusta tavoitelleet Zersenay Tadese ja Lelisa Desisa jäivät kauas voittajan tahdista.

Kipchoge oli kahden tunnin alitusvauhdissa vielä 25 kilometrin kohdalla, mutta kisan jälkipuoliskolla hänen vauhtinsa hidastui. Vitonen välillä 35-40 kilometriä vaati Kipchogelta 14.27 minuuttia, kun kisan toinen vitonen viidestä kymmeneen kilometriä oli taittunut ajassa 14.07.

Korjaus kello 12.43: Kipchogen aikaa on tarkennettu 2.00.25:een.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat