Suora

  • Elävä arkisto esittää

Poliisi pysäytti HJK-fanien matkan Vaasaan - VPS varautui tappeluihin

Kaksi HJK:n kannattajien bussia pysäytettiin matkalla Vaasaan. VPS:n turvallisuuspäällikön mukaan HJK-pelin yhteydessä varauduttiin väkivaltaan.

urheilu
Veikkausliiga yleiskuva
Tomi Hänninen

Helsingin Jalkapalloklubi kamppailee lauantaina nurmella Vaasan Palloseuraa vastaan, mutta vierasmatkalle lähtenyt kannattajajoukko ei koskaan päässyt perille.

Kahdessa bussissa matkanneet kannattajat pysäytettiin heidän arvionsa mukaan noin 10 kilometriä ennen Vaasaa. Toisella linja-autolla ei ollut enää asiaa eteenpäin. Toinen bussi olisi voinut ajaa perille saakka, mutta se kääntyi myös takaisin Helsinkiä kohti.

HJK-kannattajat näkivät tilanteen epäoikeudenmukaisena ja varsinkin sosiaalisessa mediassa poliisi saa kovaa kritiikkiä. Kannattajaryhmä Forza HJK:n hallituksen jäsen Sami Kääriäinen ihmetteli viranomaisten motiiveja.

Kääriäinen matkasi bussissa, jolla oli lupa jatkaa Vaasaan.

- Toista bussia ei päästetty peliin. En tiedä syytä. Epäiltiin jotain myllyjä (tappelua), mutta käsittääkseni sellaista ei ole, Kääriäinen ihmettelee Yle Urheilulle.

- Poliisi tutki molemmat bussit ja kaikki fanit. Olimme muutenkin myöhässä. Toista bussia ei päästetty (eteenpäin) ja me käännyimme solidaarisuudesta.

VPS:n turvallisuusvastaava Vesa Rantasen mukaan bussit pysäytettiin väkivallan uhan takia.

Joitakin HJK:n kannattajia tappeli ruotsalaisen Hammarbyn fanien kanssa metsässä huhtikuisen IFK Marienhamn-vieraspelin yhteydessä. Kahakkaan osallistui noin 30 ihmistä. Viisi paikallaollutta pidätettiin ja osa ehti paeta paikalta.

- Toisessa bussissa on ollut kannattajia, jotka pitivät Maarianhaminassa vähän hurlumheitä. Sen verran tiedän, Rantanen sanoo.

- Meillä oli valmiustasoa nostettu. Nyt emme koskaan tiedä, olisiko se riittänyt, mutta olimme kyllä varautuneet.

Poliisi oli ollut aktiivisesti yhteydessä VPS:n suuntaan koko lauantaipäivän.

- Olin tietoinen, että bussit lähtivät Helsingistä aamulla ja pikku hiljaa sain matkan aikana tietoja, missä he tulevat.

Rantasen mukaan kannattajien olisi syytä miettiä, ketkä pääsevät mukaan vieraspelimatkoille.

- He ovat erittäin tervetulleita tänne Vaasaan, me emme väkisin aja heitä täältä pois. Samalla nämä faniryhmät, jotka liikkuvat Veikkausliiga-kaupungeissa voisivat ottaa oppia Keski-Euroopasta. Faniryhmät siellä itse valvovat itseään ja pitävät porukan kasassa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat