Hyppää sisältöön

Mikael Forssell pääsi avaukseen ja puski HIFK:n voittoon

Helsingin IFK nappasi kauden avausvoittons, kun Rovaniemen Palloseura kaatui Helsingissä 1-0-tuloksella.

HIFK:n pelaajat onnittelevat maalintekijä Mikael Forsellia (kesk.). Kuva: Lehtikuva

HIFK ylsi kauden ensimmäiseen voittoonsa Veikkausliigan viidennessä ottelussaan, kun se löi RoPSin 1-0. Kotijoukkueen maalista vastasi ensi kertaa avauskokoonpanoon yltänyt Mikael Forssell, joka puski pallon takakulmaan 32 minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta.

- Tärkeä voitto ja tärkeä maali Forssellilta. Pelaamattomuus ei näkynyt hänen otteissaan, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kiteytti.

Forssellin pääsyä avaukseen avitti se, että HIFK:n hyökkääjä Pekka Sihvola sairastui pelin edellä. Ennen onnistumistaan Forssell pääsi kerran laukauksellaan yrittämään maalintekoa, mutta maalivahti Antonio Reguero ei vielä tuolloin ollut yllätettävissä.

Reguero oli läpi kamppailun huomattavasti työllistetympi kuin vastapäädyn torjuja Tomi Maanoja. HIFK ujutti useamman hyökkäyksen boksiin asti, mutta RoPSin yritykset kilpistyivät toistuvasti varhaisemmin.

HIFK:lle lauantainen tulos tiesi historiallista etappia, sillä helsinkiläisseura löi ensimmäistä kertaa RoPSin.

- Aloitimme aivan liian pehmeällä jalalla, ei ollut terävyyttä. Sitten paransimme, mutta tuli kiire. 1-1-tulos oltaisiin voitu saada, mutta tuli vain opetus, RoPSin vastuuvalmentaja Juha Malinen kuvasi.

.
.