Suora

  • Elävä arkisto esittää

Tatli menetti EM-tittelin hajaäänituomiolla – Valmentaja vaatii uusintaottelua

Nyrkkeilijä oli lopputuloksesta ihmeissään.

urheilu
Edis Tatli
Edis TatliTomi Hänninen

Suomalaisnyrkkeilijä Edis Tatli on menettänyt nyrkkeilyn kevyen sarjan EM-tittelin Belgian Francesco Pateralle. Tuomio annettiin hajaäänituomiolla äänin 2–1.

Tatli kertoo hämmästyneensä ottelun lopputuloksesta suuresti ja olleensa omasta mielestään parempi.

– Jos ottelu on tasainen, yleensä silloin puolustava mestari nähdään kotikehässä parempana. En keksi muuta selitystä kuin että tuomaristo tulkitsi vastustajan lyöneen enemmän. Osumat kuitenkin menivät enimmäkseen suojaukseen, Tatli kertoi ottelun jälkeen.

Uusintaottelu?

Tatlin valmentaja Pekka Mäki aikoo jättää hajaäänituomiosta vastalauseen Euroopan nyrkkeilyliittoon EBUun.

– Ottelu oli tasainen, mutta tuomarit näkevät asian omasta näkökulmastaan. Tatli oli mielestäni niukasti parempi. Tuomareilla on oikeus omaan mielipiteeseensä. Jos he arvostavat aktiivisuutta, jota vastustaja osoittaa lyömällä paljon ja käsille, niin heillä on siihen oikeus.

Vastalauseessaan Mäki aikoo vaatia uusintaottelua. Hän suhtautuu skeptisesti siihen, että lauantain ottelun lopputulosta muutettaisiin. Nyrkkeilijän jatkosuunnitelmien hän kertoo olevan vielä auki.

– Myös minulla on oikeus mielipiteeseeni ottelun tuloksesta. Tatlin oli tarkoitus otella vielä loppuvuodesta, mutta keskustelemme jatkosuunnitelmista vielä hänen kanssaan.

EM-titteli oli suomalaisen hallussa kolme vuotta ja hän on puolustanut sitä menestyksekkäästi. Tatli on kertonut tavoitteenaan olevan MM-tittelin, jota hän pääsi edellisen kerran yrittämään vuonna 2014. Tuolloin tavoite kariutui pistetappioon kuubalaiselle Richar Abrilelle.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat