Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Rasismin kierre Serie A:ssa sai jatkoa: Juventus-pelaaja joutui solvauksen kohteeksi suorassa lähetyksessä

Italian Serie A:ssa nähtiin jo toinen rasistinen välikohtaus viikon sisään, kun Juventuksen Medhi Benatiaa solvattiin suorassa TV-lähetyksessä.

jalkapallo
Juventuksen Mehdi Benatia.
Juventuksen Medhi Benatia.

Juventus-puolustaja Medhi Benatia joutui rasismin kohteeksi lauantaina 1–1-tasapeliin päättyneen Torino-ottelun jälkeisessä suorassa TV-haastattelussa.

Italialaisen Rai-kanavan haastattelu keskeytyi heti alkuunsa, kun Marokon maajoukkuemies Benatia kuuli yllättäen kuulokkeistaan rasistisen lauseen: "Mitä sinä puhut, paskainen marokkolainen?"

Benatia oli vastaamassa Juventukseen liittyvään kysymykseen, mutta keskeytti lauseensa välittömästi solvaavan lauseen kuultuaan.

- Kuka sen sanoi? Kuka typerä ihminen puhuu? Benatia kysyi.

Suoran lähetyksen juontaja kuuli myös törkeän kysymyksen ja sanoi, että välikohtaus johtuu teknisistä ongelmista ja että kenenkään studiossa olevan ei olla kuultu sanovan törkeyksiä.

Silmin nähden suutuksissaan ollut Benatia oli entistä hämmentyneempi, kun juontaja pisti haastettelun poikki ennen kuin mies oli ehtinyt saada selvyyttä, mitä on tekeillä. Solvaavan lauseen uskotaan päässeen lähetykseen huolimattoman teknikon mikrofonin kautta.

Benatian haastattelun voit katsoa italiaksi täältä (Youtube). (siirryt toiseen palveluun)

Toinen kerta viikon sisään

Kiusallinen välikohtaus kasvattaa rasismin aaltoa Italian pääsarjassa. Viikko sitten Pescaran ghanalainen keskikenttäpelaaja Sulley Muntari sai keltaisen kortin, kun hän kertoi tuomarille joutuneensa rasistisen solvauksen kohteeksi ottelussa Cagliaria vastaan.

Myöhemmin hänet ajettiin ulos punaisella kortilla, kun hän protestoi tuomarille aiempaa päätöstä kävelemällä ulos kentältä ottelun loppuhetkillä. Punaisesta kortista tullut pelikielto kuitenkin peruttiin lauantaina, kun hän oli itse yhteydessä liigan päättäjiin.

- Minua kohdeltiin kuin rikollista. Miten voin itse saada rangaistuksen, kun itse olin rasismin uhri? Muntari kysyi.

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat