Leijonien paketti yhä pahasti sekaisin – pitäisikö Pihlström päästää irti laiturina?

Yle Urheilun asiantuntija Antti Pennanen pohti Aamujää-ohjelmassa Leijonien kokoonpanoa Pariisin MM-jäillä.

Jääkiekon miesten MM 2017
Antti Pihlström teki Suomen toisen maalin Slovakiaa vastaan.
Katso video klikkaamalla kuvaa!

Aamujää MM-kisojen ajan joka arkiaamu Aamu-tv:ssä ja Yle Puheessa kello 8.08-8.40.

Suomen taival jääkiekon MM-jäillä Pariisissa on alkanut yskähdellen. Avausottelussa Leijonat oli Valko-Venäjää vahvempi maalein 3-2, mutta voittoa seurasi kaksi tappiota, Ranskalle ja Tshekille. Yle Urheilun asiantuntija Antti Pennanen nosti Aamu-tv:n ja Yle Puheen MM-aamussa esiin kenttäpelaajat, jotka ovat onnistuneet kolmessa ensimmäisessä otteluissa parhaiten.

- (Valtteri) Filppula ja ykkösketju ovat olleet hyviä. (Sebastian) Aho on vielä hitusen vaisu, vaikka pelasikin (Tshekkiä vastaan) hyvän pelin. Myös Kemppaisen Joonas on pelannut koko ajan hyvin, siinä on ehjä ketju kasassa, Pennanen arvioi.

- Puolustuspäästä voi nostaa esiin (Ville) Lajusen, joka on ollut pienissä vaikeuksissa mutta onnistui eilen.

Suomen joukkue on muuttunut ja sekoittunut paljon MM-leirin alusta lähtien tähän päivään saakka. Yhtenäisiä ketjukoostumuksia ei ole kunnolla löytynyt ja kysymysmerkkejä on yhä lukuisia.

- Kuka johtaisi kakkosketjua? Onko se (Miro) Aaltosen paikka? Nousisiko (Tomi) Sallinen siihen keskelle? Pitäisikö (Antti) Pihlströmin olla keskushyökkääjän sijaan laidassa? Pennanen mietti.

- Olen myös tykännyt Osalan pelistä ja hänen kommenteistaan siitä, että hän suojaa joukkuetta. Hänen paikkansa voisi olla ylemmissä ketjuissa. Hän pystyy myös tekemään maalin edestä maaleja.

Joukkue tarvitsee selkeyttä

Jokereissa ja Leijonissa keskushyökkääjäksi istutetun Pihlströmin nopeusominaisuudet tulevat Pennasen mielestä paremmin esiin laidassa.

Lisäksi sentteriosastolle tulisi tilaa Tshekkiä vastaan 13. hyökkääjänä olleelle Miro Aaltoselle tai yhä ilman kisapassia olevalle Tomi Salliselle.

- Suomi luo tasakentällisin 7-12 maalipaikkaa, minkä myötä maaliodotukset ovat noin kahdessa. Kaipaisimme myös Aaltosta pelaavaan kokoonpanoon. Hänen paikkansa voisi olla kakkosketjun keskellä. Se voisi tuoda lisää tehoja.

Ai niin, onhan Suomen sentterikeskustelun pääroolissa ollut myös mahdollinen NHL-vahvistus Jori Lehterä. Pennasen mukaan Lehterän tilanne olisi hyvä hoitaa pois alta tiistaina, kun Suomi viettää välipäivää.

- Joukkueeseen täytyy saada selkeyttä. Passien leimaaminen on yksi tapa. Tässä on tapahtunut niin paljon kaikennäköistä, esimerkiksi valmentajien tehtävät ovat muuttuneet. Jos spekulaatiot pystytään poistamaan, on se luottamuksenosoitus joukkueelle.

Mitä Pennanen tuumii Leijonien pelin kokonaiskuvasta? Lue lisää tästä linkistä!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat