Suora

  • Uimahyppyjen EM

Leijonien tuomitsemisessa huolestuttava ilmiö – "Aivan kohtuutonta"

Yle Urheilun asiantuntija Antti Pennanen korosti Aamujää-ohjelmassa, että harvalla Suomen maajoukkuetta kritisoivalla on tarkka kokonaiskuva kauden tapahtumista.

Jääkiekon miesten MM 2017
Lauri Marjamäki
Katso video klikkaamalla kuvaa!

Aamujää MM-kisojen ajan joka arkiaamu Aamu-tv:ssä ja Yle Puheessa kello 8.08-8.40.

Suomen jääkiekkomaajoukkue on joutunut Pariisissa kovan arvostelun kohteeksi. Ranskalle ja Tshekille kärsittyjen tappioiden jälkeen Leijonat ja etenkin päävalmentaja Lauri Marjamäki ovat saaneet niskaansa kritiikkitulvan, joka on Yle Urheilun asiantuntijan Antti Pennasen mukaan lähtenyt käsistä.

- Ei päävalmentaja yksin kanna kaikesta vastuuta. Vilkaisin eilen juttua, jossa Topi Jaakolan kiekonmenetys ja siitä seurannut Tshekin 3-3-tasoitus laitettiin pelitavan piikkiin. On aivan kohtuutonta, että valmentaja on siitäkin vastuussa, Pennanen sanoi Aamu-tv:n ja Yle Puheen Aamujää-ohjelmassa.

- On hyvä muistaa, että "Late" on muutakin kuin päävalmentaja: isä, ystävä ja aviomies. Kyllä totta kai kritiikki on myös ansaittua, mutta kohtuutta pitäisi olla. Keskusteluun on tullut mukaan ilmiö, jossa keskustelua ohjaavat tulkinnat ja mielipiteet eivätkä faktat.

Marjamäki on esiintynyt raskaiden tappioiden jälkeen median edessä tyynenä. Leijonien kokeneet pelaajat ovat puolestaan vetäneet vahvasti samaa köyttä ja olleet koko joukkueen tukena.

- Mielestäni on hienoa, että (Oskar) Osala ja (Valtteri) Filppula puolustivat edellisen pelin jälkeen vahvasti Suomea. Myös (Juhamatti) Aaltosen eilinen viesti oli puolustaa omiaan, Pennanen muistutti.

Pennanen kehui myös Suomen maajoukkueen manageria Jere Lehtistä, joka selvitti Tshekki-pelin jälkeen medialle Leijonien tilannetta ja asettui joukkueen taakse.

Asiantuntijan mukaan yleisen kiekkokeskustelun sisältöön ovat vaikuttaneet vuodenvaihteen tapahtumat. Suomen jääkiekkoliitto päätti tuolloin erottaa Nuorten Leijonien valmentajat Jukka Rautakorven ja Rauli Uraman.

- Se tietenkin on villinnyt keskustelua ja avasi tietyllä tapaa "matolaatikon". Nyt tietenkin jääkiekkoliiton täytyisi osoittaa vahvuuttaan ja pitää omiensa ja liiton puolta.

- Täytyy muistaa, että Suomella on vielä täydet mahdollisuudet mitalipeleihin. He ovat osoittaneet, että kun peli on huipputasolla, niin heitä on vaikea voittaa.

Suomen MM-urakka jatkuu keskiviikkona Pariisissa ottelulla Sloveniaa vastaan. Ottelu alkaa kello 21.15.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat