Suora

  • Elävä arkisto esittää

Vilpas nousi kuilun partaalta ja pakotti korisfinaalit kuudenteen peliin

Salon Vilpas otti koripalloliigan viidennessä finaalissa voiton Joensuun Katajasta pistein 84-72.

urheilu
Katajan Kevin Bristol (vas.) ja Vilppaan Al'lonzo Coleman Korisliigan 5. finaaliottelussa Salon Vilpas vastaan Kataja Basket 10. toukokuuta 2017 Salossa.
Katajan Kevin Bristol (vas.) ja Vilppaan Al'lonzo Coleman vastakkain viidennessä finaaliottelussa.Lehtikuva

Koripalloliigan mestaruus oli keskiviikkona Salossa katkolla, kun finaalisarjassa kolmessa voitossa oleva Joensuun Kataja pelasi Vilppaan vieraana. Isännät ottivat kuitenkin pakkovoiton pistein 84-72 ja kavensivat ottelusarjan voitot 2-3:een.

Vilpas lähti otteluun ilman loukkaantuneita Juwan Statenia ja Matias Ojalaa, muttei antanut sen häiritä kenttätapahtumia. Kotijoukkue alkoi kääntää peliä edukseen kolmannella neljänneksellä, jonka se voitti pistein 25-18. Viimeisen neljänneksen Vilpas vei lukemin 23-18.

Vilppaan tehokkain pistemies oli 15:llä pisteellään Desmond Williams. Okko Järvi ja Michael Pounds avustivat pussittamalla 14 pistettä mieheen.

Daniel Mullings kannatteli Katajaa nakuttaen 19 pistettä. Pelinjohtaja Teemu Rannikko merkattiin sen sijaan tarkkaan, eikä Kataja-kapteenin pelisilmä toiminut odotetun lailla.

Seuraavan kerran pelataan lauantaina Joensuussa. Jos Vilpas ottaa sielläkin voiton, käydään taisto mestaruudesta seitsemännessä osaottelussa heti sunnuntaina Salossa. Yle esittää finaaliottelut suorana sekä TV2:ssa että Yle Puheessa.

Lähteet: Basket.fi, STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat