Suora

  • Lentopallon EM, Venäjä - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • Urheiluruutu

Vilpas voitti ilman avainpelaajiakin: "Turha lähteä kesälomalle kun lunta tulee"

Loukkaantuneen Juwan Statenin saappaat täyttänyt Michael Pounds onnistui pimentämään Katajan tähden Teemu Rannikon.

urheilu
Vilppaan Michael Pounds tuulettaa voittoa Korisliigan 5. finaaliottelussa.
Vilppaan Michael Pounds tuuletti voittoa Korisliigan 5. finaaliottelussa.Lehtikuva

Salon Vilpas järjesti Korisliigan viidennessä loppuottelussa pienimuotoisen ihmeen, kun se voitti Joensuun Katajan ilman kahta aloitusviisikon pelaajaansa. Jo aiemmin tiedettiin Matias Ojalan kauden päättäneestä käsivammasta, mutta vain hieman ennen ottelua sivuun joutui pelinjohtaja Juwan Staten: syynä alaraajavamma.

- Ei siinä voinut kuin lähteä niillä pelaajilla, jotka ovat jäljellä. Turha lähteä kesälomalle kun lunta tulee, Vilppaan Mikko Koivisto kertasi ajatuksia ottelun jälkeen STT:lle.

Michael Pounds täytti Statenin saappaat Vilppaan pelinjohtajana ja Teemu Rannikon vartijana, tehtaillen urakan ohella kunnioitettavat 14 pistettä.

Vastustajan johtohahmo Rannikko pelasi Poundsin pihdeissä harmaan ottelun, eikä Katajan ykkösase – tehokas "pick and roll"-hyökkäys – onnistunut murtamaan Vilppaan puolustusta.

- Halusimme olla aggressiivisempia ja halusimme saada Teemun luopumaan pallosta nopeammin, Pounds kertoi pelin jälkeen.

Ratkaisu siirtyi lauantaille

Seuraava finaali pelataan lauantaina Joensuussa. Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo joutuu jälleen miettimään, kuinka estää Katajaa ratkaisemasta mestaruutta kotiparketillaan.

- Meillä ei ole vain yhtä puolustusta pick and rollia vastaan, pelaamme eri tavalla riippuen siitä, ketkä Katajalta ovat kentällä. Me olemme näistä joukkueista tehneet paljon enemmän muutoksia sarjan aikana. Katotaan mitä keksitään, Iisalo totesi.

Katajan luotsi Greg Gibson jakoi tappionkin jälkeen tunnustusta Vilppaan suuntaan.

- Me olimme huonoja, ja se oli Vilppaan ansiota. Meidän kehonkielemme ei ollut hyvää. Jotkut pelaajat yrittävät voittaa pelin yksin kolmen ensimmäisen minuutin aikana, Gibson sanoi.

- Me tarvitsemme kovan temmon, ja jostain syystä olimme löysiä. Katsomme nauhat ja olemme valmiina lauantaina. Kissa ja hiiri -leikki jatkuu, Gibson lupasi.

Lähteet: STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat