Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.

Leijonahyökkääjän puntti ei tutise: "Myrsky Leijonien ympärillä on ihan normaalia"

Tomi Sallinen teki maalin, kun Suomi voitti Slovenian keskiviikkona maalein 5–2.

Jääkiekon miesten MM 2017
Tomi Sallinen
Tomi Sallinen viimeisteli Suomen 5-2-maalin tyhjiin.AOP

Keskushyökkääjä Tomi Sallinen pelasi ensimmäisen ottelunsa tämän kevään MM-turnauksessa, kun Suomi voitti Slovenian keskiviikkona maalein 5–2. Sallinen hyökkäsi kakkosketjussa Antti Pihlströmin ja Veli-Matti Savinaisen kanssa ja teki ottelun lopussa maalinkin.

– Kyllä ainakin intoa oli pelata. On siitä jonkin aikaa, kun edellisen kerran olen pelannut, mutta hyvin olen pitänyt kuntoa yllä. Oli tutut kaverit rinnalla, niin siihen oli helppo hypätä.

Voitto ei tullut Leijonille helpolla. Vielä päätöserän alkupuolella tilanne oli 2–2.

– Kun pientä kompurointia on ollut, ei ole enää varaa menettää pisteitä. Nämä pitää voittaa. Hyvin kokosimme itsemme ensimmäisen erän jälkeen ja saimme puristettua sen voiton sieltä.

Leijonien hyökkäyspelaaminen ei oikein vieläkään asettunut uomiinsa.

– Pieni rentous puuttuu siitä viimeistelystä ja ehkä myös kamppailemisesta. Kovasti siellä tehdään hommia, ei se ole siitä kiinni. Luulen, että se on tuolla korvien välissä.

"Henkinen tilamme on aika hyvä"

Suomi on pelannut nyt neljä ottelua, joista se on voittanut kaksi. Tshekki-ottelu ratkesi vasta voittomaalikisassa, joten sen ansiosta Leijonilla on kasassa seitsemän pistettä.

Tilanne on ihan kelvollinen, mutta odotuksissa oli neljän pelin jälkeen vähintään yhdeksän pistettä. Keskinkertainen tulos on nostattanut myös melkoisen mediamylläkän.

Kansa janoaa syitä Leijonien heikoille esityksille ja media yrittää niitä selvittää. Sallisen mukaan joukkueen ympärillä pyörivä härdelli ei ole juuri vaikuttanut.

– Uskon, että meidän henkinen tilamme on aika hyvä. Se myrsky, mikä pyörii Leijonien ymprillä, on ihan normaalia. Jääkiekko kiinnostaa Suomessa. Olisihan se kumma, jos ihmisiä ei kiinnostaisi, jos hommat menevät huonosti, Sallinen sanoi.

– Uskon, että loppujen lopuksi kaikki haluavat hyvää ja voittoja.

Niitä voi vielä tulla. Turnausta on rutkasti jäljellä, kun alkusarjakin vasta ylitti puolivälin. Suomella on nyt kaksi välipäivää ja sen jälkeen lauantaina ottelu Norjaa vastaan.

– Tähän tulee hyvä breikki, jonka aikana saamme ajatukset muualle. Siitä lähtee sitten uusi nousu.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat