1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten MM 2017

Isännöikö Suomi MM-kisoja sittenkin 2022? Kummola povailee NHL:lle työsulkua

IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola ja kumppanit päättävät ensi viikolla tulevista MM-kisoista, joista joko 2021 tai 2022 ovat tulossa Suomelle.

Pääsevätkö suomalaisfanit kotikisahuumaan 2021 vai 2022? Kuva: Lehtikuva

PARIISI. Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummolalla riittää hommia Pariisissa MM-kisojen ollessa käynnissä. Yksi isoista projekteista kuluvien kisojen aikana on Suomen seuraavat kotikisat. Vuoden 2021 ja todennäköisesti myös vuoden 2022 kisaisännistä päätetään ensi viikon lopussa toisessa kisakaupungissa Kölnissä.

Kummola uskoo Suomen olevan vahvoilla vuoden 2021 kisaisännäksi, etenkin jos asiasta joudutaan äänestämään kisassa Valko-Venäjää ja Latviaa vastaan. Toisaalta vuoden 2022 kisat voisivat olla Suomelle otollisemmat, sillä kabinettipelin mestari Kummola ennustaa NHL:lle jälleen uutta työsulkua työsopimuksen päättyessä keväällä 2020.

- Se tietäisi, että NHL:ää pelattaisiin pidempään keväällä 2021 ja ei saataisi (kisoihin) niinkään montaa NHL-pelaajaa välttämättä, Kummola kertoo Yle Urheilulle.

- 2022 olisi siksi hyvä vuosi Suomelle, jos NHL ei lähde olympialaisiin Pekingiin. Tällä hetkellä näyttää, etteivät olisi lähdössä, toki tässä on neljä vuotta vielä aikaa, hän jatkaa.

Pekingiä ennen luvassa on vielä Pyeongchangin talvikisat Etelä-Koressa, joissa ei tällä tietoa NHL-pelaajia nähdä. IIHF neuvotteli tiiviisti ratkaisusta, mutta sitä ei syntynyt. Kummolan mukaan neuvotteluiden kariutuminen oli monen asian summa ja välillä vääntö oli kuin hiekkalaatikolta.

- Se oli aluksi olympiakomitean nihkeys maksaa ylimääräisiä kuluja. Sen jälkeen se muuttuikin vähän taisteluksi pelaajayhdistyksen ja NHL:n välillä

- Tällä hetkellä päätös näyttää lopulliselta.

MM-kisoissa Kummola uskoo NHL-pelaajien pelaavan jatkossakin. Kuluvissa kisoissakin heitä on pilvin pimein ja oma osansa myös Suomen joukkueessa. Monet kuitenkin kieltäytyivät tänä vuonna kisakutsusta, mutta Kummola ei pidä asiaa sen kummallisempana. Kuten ei pidä Leijonien heikkoa alkuakaan. Hän muistuttaa Suomen aloittaneen monena menestysvuotena heikosti, ja antaa pahaa silmää lehdistön suuntaan.

- Tällaiset potkukeskustelut kolmen ottelun jälkeen ovat ala-arvoisia. Ranska-peliä lukuun ottamatta tulos on ollut kohtalainen. Ja sekin peli oli tietenkin eurooppalaiselle kiekolle hieno juttu, että isäntämaa voitti, Kummola sanoo.

- Pitäisi mediankin vähän olla pitkäjänteisempi ja odotella. Ensin tutkitaan ja sitten vasta hutkitaan, hän jatkaa.