Suora

  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 5. osakilpailu, Hell RX
  • Urheiluruutu

Rönnbergin veljekset vastakkain: Luvassa kovia alavetoja ja nopeita vastaiskuja

Kuittailut ovat jäissä, kun Rönnbergin veljekset kohtaavat käsipallon miesten SM-liigan finaalisarjassa. Nico Rönnbergin Cocks saa vastaansa Andreas Rönnbergin BK-46:n.

urheilu
Urheilujuttuja: Rönnbergin veljekset vastakkain: Luvassa kovia alavetoja ja nopeita vastaiskuja
Urheilujuttuja: Rönnbergin veljekset vastakkain: Luvassa kovia alavetoja ja nopeita vastaiskuja

RAASEPORI. Karjaalla yleisö pääsee nauttimaan käsipallon SM-finaalien tunnelmasta 11 vuoden tauon jälkeen. BK-46 voitti Mikael Källmanin valmennukseksessa mestaruuden vuonna 2006.

BK-46 venyi vuonna 2007 vielä SM-pronssille, mutta sen jälkeen juhlinta on jäänyt muille joukkueille.

Pelinrakentaja Andreas Rönnberg, 33, palasi Karjaalle 10 vuoden kiertämisen päätteeksi. Viime kaudella Andreas voitti SM-kultaa Cocksin joukkueessa yhdessä pikkuveljensä Nico Rönnbergin, 25, kanssa. Nyt veljekset pelaavat uransa ensimmäiset finaaliottelut toisiaan vastaan.

Euroopan cupissa lohkovaiheen otteluihin ensimmäisenä suomalaisjoukkueena selviytynyt Cocks on selkeä suosikki mestariksi. Veljekset eivät lähde ennakkoon kuittailemaan, sillä Cocksin ylivoima on vain vahvistunut kauden aikana Suomessa.

Nico Rönnbergin edustama Cocks ei ole hävinnyt kauden aikana otteluakaan SM-liigassa ja on marssimassa viidenteen peräkkäiseen mestaruuteen. Kultajuhliin vaaditaan kolme otteluvoittoa.

- Cocks on pelannut hemmetin hyvin koko kauden ajan, mutta luulen, että voisimme voittaa yhden ottelun kotikentällä. Pitää ajatella positiivisesti ja saada asenne kohdilleen, isoveli Andreas sanoi Yle Urheilulle.

Nico on ollut ennen finaalipelejä Cocksin toiseksi tehokkain pelaaja. Teemu Tamminen on tahkonut 191 maalia, Rönnberg on heittänyt Cocksille 173 maalia. Tavaramerkkinä ovat voimakkaat alavedot, jotka Nico nostaa taidokkaasti kohti maalin ylänurkkaa. Pallo lähtee Nicon kädestä noin sadan kilometrin tuntivauhtia, joten Karjaan maalivahdit ovat helisemässä.

- Hänellä on kova heittovoima. Nico haluaa heittää usein sivulta alavetoja, ja ne pitää saada pois, Andreas muistutti.

Nico naurahtaa ravintolan lounaspöydässä isoveljensä tiedoille.

- Kyllä mä luulen, että löytyy jotakin uutta. Se nähdään sitten otteluissa.

- Vaikka SM-liigassa on tullut helpompiakin pelejä, niin meidän asenne on pysynyt oikeana. Mestaruus ei tule kuitenkaan helposti. BK voitti välierissä Granin (otteluvoitoin) 3-0. Siellä on Andreas, Oscar (Kihlstedt) ja Ben (Weber) siinä viivalla. Niiden vahvuudet ja nopeat vastaiskut on saatava pois, Nico Rönnberg muistutti.

- Ei me armoa anneta, mutta hauskaahan tämä on. Mulle on ihan sama, pelataanko samassa joukkueessa vai vastakkain, Saksassa, Espanjassa ja Norjassa ammattilaisena urallaan pelannut Andreas muistutti.

- Niin. Ja niitä alavetoja tulee varmasti, Nico lupasi.

Kuvaus: Jouko Tapper, leikkaus Janne Lindroos.

Cocksin ja BK-46:n SM-finaalisarjan avausottelu pelataan Riihimäellä lauantaina 13.5. Yle näyttää toisen osaottelun sunnuntaina 14.5. suorana kello 16.10 alkaen TV2-kanavalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat