Suora

  • Mäkihypyn MC, miesten HS140, Klingenthal
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Klingenthal
  • Ampumahiihdon MC, miesten viesti, Hochfilzen
  • Parikumpareet, Thaiwoo
  • Jalkapalloammattilainen Pele Koljonen vajosi pelisuohon - ja nousi takaisin pinnalle
  • Urheiluruutu

Man Cityllä oli onni myötä – katso Leicesterin keskustelua herättänyt hylätty rankkari

Manchester City otti tärkeän voiton ja askeleen lähemmäs kohti suoraa Mestareiden liigan paikkaa.

Englannin Valioliiga
Valioliiga: Mahrezin rankkari hylättiin
Valioliiga: Mahrezin rankkari hylättiin

Valioliigassa nähtiin lauantaina harvinainen tilanne, kun Leicester Cityn Riyad Mahrez asettui ampumaan rangaistuspotkua vierasottelussa Manchester Citya vastaan.

Mahrez onnistui saamaan pallon ohi City-vahti Wilfredo Caballeron, mutta englantilaistuomari Robert Madley ei empinyt, vaan puhalsi pilliinsä maalin hylkäyksen merkiksi. Näin ollen Leicesterin tasoitus jäi saamatta, ja Man City vei kolme pistettä 2–1-kotivoitolla.

Tuomio oli oikea, sillä pallo oli osunut potkaistessa liukastuneen Mahrezin vasemman jalan kautta oikeaan sääreen, josta peliväline kimposi verkkoon. Rangaistuspotkun pitää sääntöjen mukaan kuitenkin lähteä yhdellä kosketuksella.

Leicester-valmentaja Craig Shakespeare löysi Mahrezin tuplakosketuksen lisäksi toisen seikan, mikä hänen mielestään teki tuomarin päätöksestä epäoikeudenmukaisen.

- Kirjaimellisesti sääntöjen mukaan se oli kaksoikoskestus, mutta hän (Madley) olisi voinut uusia rankkarin Manchester City -pelaajien tunkeuduttua rankkarialueelle, joten siinä oli hieman epäoikeutta. Meidän kannalta huonoa tuuria. Kaksi City-pelaajaa oli boksissa, Shakespeare vetosi BBC:n mukaan.

City-käskyttäjä Pep Guardiola oli tyytyväinen tuomarin päätökseen.

- Hyvin tehty. Tämä oili ensimmäinen tai toinen kerta, kun olen nähnnyt tämän elämäni aikana. Meidän täytyy katsoa kenkiemme perään, espanjalainen heitti.

Harvinainen rankkariepisodi sai myös Leicesterin ja Englannin maajoukkueen legendan Gary Linekerin kommentoimaan sääntöä. Lineker ei sanonut, että maali olisi pitänyt hyväksyä, mutta hänen mielestään tilanne on eri, kun pelaaja liukastuu eikä tee tuplakosketusta tahallaan.

- Säännön mukaan tuomari on oikeassa hylätessään Mahrezin rankkarin, mutta selvästi sääntöä ei ole kirjoitettu tuota varten. #saivartelija, Lineker kirjoitti Twitterissä.

Voitolla City nousi ohi Liverpoolin Valioliigan kolmanneksi kahden pisteen turvin, kun vain kaksi ottelua on pelaamatta. Liigan kolme parasta menee suoraan Mestareiden liigan lohkovaiheeseen ja neljäs pääsee sarjan karsintoihin. Kymmenentenä oleva Leicester tulee päättämään kautensa keskikastissa.

Lähteet: BBC, Twitter, Kuvalähde: Viasat

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat