Leijonat saa vastaansa "taitoa, kokoa ja näköä" – Kanada kuritti viimeksi finaalissa

Antti Pihlström tietää kivikovan vastustajan meriitit, mutta myös lääkkeet Kanadan kaatamiseen.

Jääkiekon miesten MM 2017
Suomi Kanada MM-finaali 2016
Viime keväänä Kanada juhli MM-finaalissa.EPA

PARIISI. Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen alkulohko MM-turnauksessa huipentuu kovimpaan mahdolliseen koitokseen, kun vastaan asettuu hallitseva maailmanmestari Kanada. Jääkiekon emämaa on hallinnut kansainvälisiä kenttiä viime vuodet. Sillä on kaksi perättäistä MM-kultaa, World Cupin voitto ja kaksi perättäistä olympiakultaa vyöllään.

MM-kisoissa sillä ei ole viime vuosina ollut tapana hävitä otteluita, ainoat tappiot ovat tänä keväänä Sveitsille ja viime keväänä Suomelle. Tappio Leijonille tuli tuolloin tosin alkulohkovaiheessa, sillä finaalissa vaahteralehtipaidat olivat täysin ylivoimaisia Suomea vastaan, vaikka lukemat olivatkin "vain" 0-2.

- Varmaan turnauksen kovin peli tähän asti on luvassa. Taitoa, kokoa ja näköä löytyy, pitää olla valmiina, Antti Pihlström sanoo.

Kanada on jo varmistanut lohkovoittonsa, vaikkei NHL-tähtiä vilisevän joukkueen peli olekaan turnauksessa vielä häikäissyt aivan viime vuoden tapaan. Nathan MacKinnon on pistepörssissä kolmosena 11 pisteellään ja yli pisteen per peli pelanneita löytyy neljä.

Leijonat on pelannut kaksi edellistä ottelua kovavauhtisia joukkueita vastaan, mutta nyt vaatimustaso kasvaa yhä. Lääkkeet Kanadan kaatamiseenkin ovat Pihlströmin mukaan olemassa.

- Se, että, pystymme liikkumaan yhtä hyvin kuin viime pelissä. Pystymme antamaan paineen ja jatkamaan sitä. Ettei vastustaja pääsisi niin helposti meidän alueellemme edes. Viime pelissä vastustaja joutui heittelemään paljon kiekkoja päätyyn ja saimme käännettyä nopeasti, hyökkääjä viittasi Sveitsi-otteluun.

Suomi – Kanada kello 21.15.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat