Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu

Hyökkääjälupauksesta tuli kansallissankari – "Erityinen hetki saksalaiselle urheilulle"

Frederik Tiffels huudatti lähes 19 000 kiekkofania ja johdatti Saksan MM-kisojen puolivälieriin.

Jääkiekon miesten MM 2017
frederik tiffels
Katso video klikkaamalla kuvaa!

Jääkiekon MM-kisojen Kölnin lohko huipentui tiistai-iltana upeaan otteluun Saksan ja Latvian välillä. Saksa johti ottelua toisessa erässä jo 2-0, mutta Latvia kampesi päätöserän alussa tasoihin ja ottelun lopulla Andris Dzerinsin ylivoimamaalilla johtoon.

Latvia oli varsinaisen peliajan viime sekunneille saakka kiinni voitossa. Felix Schutz toi Saksan kuitenkin tasoihin 33 sekuntia ennen loppua. Saksalle 4-3-voiton ja puolivälieräpaikan varmisti lopulta voittomaalikilpailussa 21-vuotias Frederik Tiffels.

Voittomaalin tekeminen lähes 19 000 katsojan edessä oli Länsi-Michiganin yliopiston laitahyökkääjälle erityisen maukas kokemus, sillä hän on Kölnin kasvatti.

- Kun Frederik lähti laukomaan, ajattelin, että tästä voi tulla hänelle erityinen ilta. Tämä nuori pelaaja on lyönyt läpi MM-kisoissa ja ajattelin että tästä voi tulla erityinen hetki saksalaiselle urheilulle. Olen onnellinen hänen puolestaan, joukkuetoveri Moritz Muller kehui Tiffelsiä.

Latvia pelasi tappiosta huolimatta hienot MM-kisat entisen NHL-valmentajan Bob Hartleyn komennossa. Latvia aloitti kisat kolmella peräkkäisellä voitolla ja johti A-lohkoa pitkään. Jääminen kahdeksan parhaan ulkopuolelle oli joukkueelle kova takaisku.

- Emme saaneet sitä, mitä halusimme. Ajattelimme, että menemme Pariisiin ja tämä satuttaa. En kuitenkaan muista, että olisin ollut näin hyvässä ryhmässä. Toivottavasti jatkamme samaan malliin. Meidän täytyy kiittää Bob Hartleya uudesta kulttuurista latvialaisessa jääkiekossa.

Saksa kohtaa torstaina Kölnin illlassa puolivälierässä B-lohkon voittajan Kanadan.

Katso video ottelun ratkaisuhetkistä klikkaamalla kuvaa!

Lähteet: IIHF

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat