Olympiapurjehtijat Wulff ja Ruskola 49FX-luokassa kohti Tokiota

Olympiapurjehtijat Noora Ruskola ja Mikaela Wulff yhdistivät voimansa Rion olympiakisojen jälkeen ja aloittivat valmistautumisen kohti Tokion vuoden 2020 olympiakisoja. Pari on päättänyt kilpailla ja tavoitella olympiapaikkaa 49FX-luokassa.

urheilu
Mikaela Wulff ja Noora Ruskola
SPV

Kaksikko kokeili kahta eri veneluokkaa, jotta luokka olisi varmasti paras mahdollinen juuri heille. Kilpailukokemusten ja tuntuman perusteella Tokion paikkaa tavoitellaan neljäysi FX-luokassa.

- Kokeilimme kahta eri veneluokkaa, 470-luokkaa ja 49FX-luokkaa. Meillä on eri taustat näistä veneistä. Halusimme nähdä, miten tiimi saadaan toimimaan ja samalla opimme toisistamme. Muutamien kisojen jälkeen FX oli luonteva päätös ja siinä meillä on tiiminä parhaat mahdolllisuudet menestyä, Wulff kertoo.

- 49-veneessä toimimme paremmin yhdessä ja siinä on vesituntejakin jo takana. Kummallekin tuli sellainen olo, että tällä veneellä jaksan tehdä kaikki ne treenitunnit, joita Tokiossa menestymiseen vaaditaan.

Ruskola toimii kipparina ja Wulff gastina.

- Mikaela on aika samanlainen kuin minä ja se on helpottanut työntekoa yhdessä. Ollaan uusi tiimi, mutta ollaan saatu nopeasti ja helposti homma käyntiin. Ollaan opittu paljon veneestä ja toisistamme, Ruskola naurahtaa.

Wulff saavutti Lontoon vuoden 2012 olympiakisoissa pronssia match race-luokassa yhdessä Silja Lehtisen ja Silja Kanervan kanssa. Noora Ruskola sijoittui parinsa Camilla Cedecreutzin kanssa Rion olympiaregatassa 17:nneksi. Uusi projekti on aloitettu menestys mielessä. Kisakokemusta saadaan rutkasti jo elokuussa, jolloin järjestetään EM-kisat, olympiakarsinnan esikisat ja MM-kisat.

- Voitonhalu on kova. Meidän pitää kuitenkin pysyä konkreettisen työteon tavoitteissa. Siinä miten toimitaan tiiminä arkisissa treeneissä ja miten kommunikoidaan vesillä. Ensi vuonna on ensimmäiset olympiakarsinnat. Niitä kohti treenataan ja yritetään päästä myös Tokioon katsomaan olosuhteita, kaksikko kommentoi.

- Uskon että Tokiossa menestyminen on realistista. Minullakin 30 ikävuotta lähestyy, joten olisi varmasti mahdollista tehdä jotain muutakin elämässä. Jos lähden tällaiseen projektiin, on menestymisen oltava tavoitteena. Ensimmäiset maailmancupkisat ovat olleet tosi lupaavia. Menestyminen on siis täysin mahdollista! tokaisee Wulff.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat