Suora

  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma

Kaksi yhdistetyn maajoukkueurheilijaa päättää aktiiviuransa

Lahden Hiihtoseuraa edustaneet Jim Härtull ja Mikke Leinonen keskittyvät jatkossa työelämään ja opintoihin.

yhdistetty hiihto
Jim Härtull
Jim HärtullTomi Hänninen

Jim Härtull, 27, ja Mikke Leinonen, 25, ovat päättäneet lopettaa kilpauransa. Vuodesta 2008 lähtien Suomen maajoukkueringissä ollut Härtull kilpaili maailmancupissa 38 kertaa ja MM-kisoissa kahdeksassa kilpailussa. Leinosella on vyöllään 37 maailmancupin starttia, kolme MM-kilpailua ja kaksi olympiastarttia.

Härtullin paras arvokisasijoitus ja uran hienoin muisto on Falunin vuoden 2015 MM-kisoista, jolloin hän nappasi Ilkka Herolan kanssa parisprintissä neljännen sijan.

– Kyllä Falunin MM-kisat ovat päällimmäisenä mielessä. Myös Japanista on hienoja kokemuksia. Uran aikana pääsin varmasti käymään monessa paikassa, minne ei lomalle tulisi mentyä, Härtull kertoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Härtull keskittyy jatkossa hierojan ammattiin, mutta aikoo hiihtää muun muassa pitkänmatkan hiihtoja.

Leinonen on urheilun ohella opiskellut Lahden muotoiluinstituutissa ajoneuvomuotoilua, ja hänellä on edessään vielä viimeinen vuosi opintoja ennen valmistumista. Leinonen kertoi tiedotteessa, että urheilun lopettamispäätös oli hänelle vaikea.

– Kun on 3,5 vuotiaasta lähtien hypännyt mäkeä ja liikkunut tavoitteellisesti, ei päätös ole koskaan helppo. Ei tarvitse katua, että on paljon antanut lajille. Olen myös saanut tosi hyvän porukan ympärille sekä omaan elämään päättäväisyyttä ja erilaisia elämän valmiuksia, Leinonen sanoi.

Lähteet: Hiihtoliiton tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat