Leijonat nollasi USA:n – viikonloppuna pelataan mitaleista!

Suomi kohtaa lauantaina pelattavassa MM-välierässä Ruotsin.

Jääkiekon miesten MM 2017
Juhamatti Aaltonen, Joonas Kemppainen ja Antti Pihlström.
Juhamatti Aaltonen, Joonas Kemppainen ja Antti Pihlström juhlivat Suomen toista maalia.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Suomi pelasi turnauksen parhaan pelinsä, kun oli sen paikka. Leijonat voitti Yhdysvallat Kölnissä pelatussa MM-puolivälierässä maalein 2–0 ja selvitti tiensä viikonloppuna pelattaviin mitalipeleihin. Suomi kohtaa lauantain MM-välierissä Ruotsin.

Torstain puolivälierä oli Leijonilta taktinen taisteluvoitto. Suomi onnistui hidastamaan pelitempoa pitämällä kiekkoa, joten USA ei päässyt hyödyntämään nopeuttaan. Suomi myös luki loistavasti USA:n avauspelaamista ja onnistui tekemään oikeita ratkaisuja karvauspelaamisessaan. Omalla puolustusalueella Suomi piti USA-hyökkääjät hyvin pois oman maalin edestä.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän Leijonat joutui puolustusasemiin. Kurittomasti pelannut Yhdysvallat otti kuitenkin sen verran jäähyjä, että joukkueen ote kirposi tasaisin väliajoin. Suomi pelasi erittäin kurinalaisen ottelun ja otti vain yhden rangaistuksen.

Mikko Rantanen ja Joonas Kemppainen tekivät Leijonien maalit. Illan onnistujia olivat myös kaksi rangaistusta vastustajalle hankkinut Veli-Matti Savinainen (0+1) ja nollapelin torjunut Harri Säteri. Leijonien pelin kapellimestari oli kuitenkin Sebastian Aho (0+1).

– Tämä voitto perustui siihen uskoon, joka meillä on ollut koko turnauksen ajan, vaikka ympärillä on ollut kaikenlaista pyöritystä, Aho sanoi ottelun jälkeen.

Harri Säteri pelasi nollapelin USA:ta vastaan.
Harri Säteri piti Yhdysvaltoja vastaan nollan.AOP

Toinen maali kuin hidastetusta filmistä

Leijonat oli ensimmäisessä erässä kuin uudestisyntynyt. Joukkue hallitsi pelitapahtumia suvereenisti, mutta tehokkuus maalipaikoissa oli vajavaista.

Toisen erän alussa Suomi iski, kun USA:n Anders Lee istui jäähyllä. Sebastian Aho ja Veli-Matti Savinainen järjestivät Mikko Rantaselle maalin eteen tekopaikan, josta hän toisella yrittämällä sai kiekon verkkoon.

Maalin jälkeen ote pelistä siirtyi hieman Yhdysvalloille, mutta painejakso katkesi, kun Savinainen hankki Leelle ottelun toisen rangaistuksen. Erän lopulla Antti Pihlström otti jäähyn, mutta Suomi pelasi loistavan alivoiman, jonka aikana Aho ja Valtteri Filppula pääsivät jopa yrittämään kahdella yhtä vastaan.

Sebastian Aho
Sebastian Aho oli erinomainen USA-ottelussa.AOP

Suomi meni kahden maalin johtoon hulvattomalla tavalla. Yhdysvallat oli pyrittänyt pitkään peliä, kun Juhamatti Aaltonen sai kiekon keskialueella. Aaltonen oli menossa vaihtoon, mutta muutti mielensä, kun Joonas Kemppainen jyräsi vastustajan keskialueella.

Leijonille avautui ylivoimahyökkäys, joka oli kuin hidastetusta filmistä. Pitkän vaihdon pelanneet Aaltonen ja Kemppainen syöttelivät kiekkoa toisilleen, kunnes Kemppainen löi pelivälineen verkkoon.

Tästä alkoi USA:n hurja loppukiri, jonka aikana Säteri otti muutaman upean torjunnan, jotka saivat amerikkalaiset turhautumaan. Kun kaksi minuuttia oli jäljellä, Jack Eichel otti hyökkäyspäässä rangaistuksen korkeasta mailasta ja Suomi sai pelata lopun ylivoimalla.

Lue myös:

Lauri Marjamäen tunteikas puheenvuoro: "Ihan yhtä arvokkaita ihmisiä"

Nämä asiat mahdollistivat Leijonien jättipotin – kriitikoille luu kurkkuun

Pakko se on uskoa - Leijonien supersankarille Slovenia-peli oli MM-puolivälierää kovempi paikka

Kiistelty Juhamatti Aaltonen latasi suoraan: "Minun olisi pitänyt pelata kaikki pelit"

Kommentti: Leijonat sai hetkessä kaikki synnit anteeksi – USA:n tähdet pelkkiä koulupoikia

Venäjä suvereenisti MM-välieriin – välttää Leijonat

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat