Suora

  • Uinnin EM alkuerät

Kommentti: Leijonat sai hetkessä kaikki synnit anteeksi – USA:n tähdet pelkkiä koulupoikia

Suomi teki puolivälierässä sen, mitä oli suunnitellutkin – puolusti Yhdysvallat tukehduksiin, kirjoittaa Yle Urheilun Jussi Saarinen.

Jääkiekon miesten MM 2017
Sebastian Aho
Sebastian Aho oli kentän tähti.AOP

KÖLN. On tämä ihmeellinen Leijona-ryhmä mallia 2017.

Yli kaksi viikkoa kestäneen, ajoittain rajun arvosteluryöpyn jälkeen Suomi pelaa erinomaisen puolivälierän. Maltilla. Kovalla itseluottamuksella. Ei lainkaan arkaillen vaan määrätietoisesti pelaten. Vieläpä kaiken aiemmin tapahtuneen jälkeen.

Kaikki aiemmat Pariisin synnit on nyt anteeksiannettu.

Kapteeni Lasse Kukkosen toteamukselle "jokaisella pelaajalla on tässä joukkueessa suuri intohimo pelata kaverille ja joukkueelle" tuli viimeistään torstai-iltana katetta täysimääräisesti.

Suomi teki sen, mitä oli alunperin suunnitellutkin: puolustaa Yhdysvallat tukehduksiin. Jenkkien suosikkipelaajat Johnny Gaudreau, Jack Eichel olivat puolivälierässä pelkkiä koulupoikia Leijonien ollessa pelin päällä niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaan.

Yksi pelaaja on silti nostettava jämäkästä Leijona-joukkueesta esiin: numero 20.

Sebastian Ahon johtajuus pureutui viimeistään USA-ottelussa pysyvästi koko kansan selkäytimeen. Lähivuosien tulevan Leijonat-kapteenin luotettavuus oli puolivälierässä jäätävää luokkaa. Kiekollisena terävät syötöt ja rauhalliset siirrot ylipäänsä, kiekottomana uhrautuvaa puolustamista sekä hienona yksityskohtana näyttävä kiekonriisto USA:n pelatessa toisessa erässä ylivoimalla – ja perään terävä esityö Valtteri Filppulan tekopaikkaan.

Ahon pelaamisessa on kisojen edetessä paistanut valtava itseluottamus, halu oikeasti johtaa joukkuetta esimerkillä, niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. USA-ottelu oli Aholta kerrassaan huikea esitys.

Ikään kuin Sebastian Ahon rauhallisuus ja itseluottamus olisi tarttunut puolivälierässä koko joukkueeseen.

Leijonissa puhaltaa nyt vahva, sisäinen positiivisuuden henki.

Lue myös:

Leijonat nollasi USA:n – viikonloppuna pelataan mitaleista!

Nämä asiat mahdollistivat Leijonien jättipotin – kriitikoille luu kurkkuun

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat