Kiistelty Juhamatti Aaltonen latasi suoraan: "Minun olisi pitänyt pelata kaikki pelit"

Aaltonen hyppäsi torstaina kaukaloon täynnä näytönhalua. Läpiajon Aaltonen missasi, mutta järjesti Joonas Kemppaisen 2–0-maalin.

Jääkiekon miesten MM 2017
Jääkiekon MM 2017: Juhamatti Aaltonen: "Minun olisi pitänyt pelata kaikki pelit"
Jääkiekon MM 2017: Juhamatti Aaltonen: "Minun olisi pitänyt pelata kaikki pelit"

Juhamatti Aaltonen on Suomen MM-joukkueen kiistellyin pelaaja. Peräti 28 peräkkäistä ottelua ilman maaleja pelannut taiturihyökkääjä oli monen mielestä väärä valinta joukkueeseen.

Aaltonen sai kolmessa alkusarjan ottelussa aikaan yhden syöttöpisteen, ennen kuin päävalmentaja Lauri Marjamäki päätti panna hänet katsomoon.

Torstaina Aaltonen sai uuden mahdollisuuden USA-puolivälierässä, jonka Leijonat voitti 2–0.

– Lähdin sellaisella näyttöhalulla, että minun olisi pitänyt pelata kaikki pelit. Halusin näyttää, ettei minun olisi pitänyt huilata yhtään peliä, Aaltonen sanoi.

Kolmosketjussa Joonas Kemppaisen ja Antti Pihlströmin kanssa hyökännyt Aaltonen pelasi pirteän ottelun. Avauserässä hän pääsi läpiajoon, muttei harhautuksiensa jälkeen saanut kiekkoa nostettua USA-vahti Jimmy Howardin patjan yli.

– Aika paljon jäi kismittämään. Vielä on kaksi peliä aikaa. Jos se maali tulee sitten oikeassa pelissä oikeaan aikaan, Aaltonen pohti.

"Heidän pelinsä meni vähän puskemiseksi"

Leijonien turnaus on ollut tähän mennessä vaikea. Alkusarjan 1–5-tappio Ranskalle aloitti hullunmyllyn, joka on päättynyt oikeastaan vasta nyt. Puolivälierävoitto USA:sta löi luut kurkkuun kriitikoille.

– Me olemme uskoneet itseemme. Kukaan muu meihin ei ole uskonut, mutta me olemme keskittyneet vaan omaan hommaan. Mielestäni tämä oli aika hyvä peli, Aaltonen totesi.

Suomi pelasi Yhdysvaltoja vastaan kurinalaisen ottelun. Leijonat otti vain yhden rangaistuksen ja puolusti tasakentällisin tiiviisti viisikkona.

– He saivat jokusen paikan, kuten vastustaja aina saa. Kun saimme ensimmäisen maalin, se potki eteenpäin ja tuntui, että he alkoivat vähän turhautua. Heidän pelinsä meni vähän puskemiseksi, Aaltonen analysoi.

Lue myös:

Kommentti: Leijonat sai hetkessä kaikki synnit anteeksi – USA:n tähdet pelkkiä koulupoikia

Nämä asiat mahdollistivat Leijonien jättipotin – kriitikoille luu kurkkuun

Leijonat nollasi USA:n – viikonloppuna pelataan mitaleista!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat