Koe uusi yle.fi

Lauri Marjamäen tunteikas puheenvuoro: "Ihan yhtä arvokkaita ihmisiä"

Leijonien päävalmentajalla ei ollut aikomustakaan näpäyttää epäilijöitään, vaikka moni sitä häneltä heti voiton jälkeen pyysikin.

Jääkiekon MM-kisat 2017
Lauri Marjamäki
Lauri Marjamäki.AOP

KÖLN. Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen mies Suomen 2-0-voittoon päättyneen puolivälierän jälkeen. Leijonat riisui ottelusuunnitelmaan Yhdysvallat aseista ja puolusti tiiviisti voiton ottelun ennakkosuosikista. Puolivälierän myötä Leijonat pelaa viikonloppuna MM-mitaleista ja monen silmissä turnaus on nyt onnistunut pakkovoiton jälkeen.

- Yhden jääkiekko-ottelun voi voittaa kuka tahansa. Ei tässä sen parempia pelaajia tai valmentajia olla kuin tähänkään asti. Kannattaa laittaa asioita perspektiiviin, rauhallinen Marjamäki sanoi median ympäröimänä.

- Teimme sen kanssa töitä, ettei tämä olisi pakkovoitto. Vaikka olisimme hävinneet tai jääneet Pariisin alkulohkoon, ihan yhtä arvokkaita ihmisiä, urheilijoita ja valmentajia me olemme. Sieltä kautta rentouskin tuli tähän peliin, hän jatkoi.

Marjamäki on ollut kuluvan MM-turnauksen aikana kovan kritiikin kohteena, moni on vaatinut nuorelle päävalmentajalle jopa potkuja. Vaikean alkulohkovaiheen jälkeen Marjamäki kuitenkin johdatti Leijonat mitalipeleihin ja hänellä olisi ollut hyvä mahdollisuus näpäyttää epäilijöitään median edessä.

Vaikka takkien kääntymisestä kuuluva suhina kuului varmasti Leijonien koppiin asti, Marjamäki pysyi tyynen rauhallisena.

- En ole sellainen ihminen, että näpäytetäänpä. Miljoona viestiä on puhelimessa, että ”siitäs saivat”. En ymmärrä sitä, se on ihan lapsellista touhua. Jääkiekko on ykköslaji ja hienoa, että siitä kirjoitetaan.

- Tietenkin toivoisi, että se olisi myönteisestä näkökannasta. Meidänkin joukkueessa on hienoja pelaajia ja huippujätkiä. Negatiivisuus joskus myy, klikkauksia pitää saada ja ymmärrän senkin.

Marjamäki on itse sanonut pysyvänsä visusti pois mediasta, mutta myönsi rajun kritiikin vaivanneen pelaajistoa turnauksen aikana. Oman työpaikkansa menettämistä hän ei kuitenkaan myönnä miettineensä pätkääkään.

- Siellä on seitsemän ensikertalaista ja 2,2 miljoonaa katsoo pelejä. He lukevat niitä asioita, ja kyllä se aina vaikuttaa. Onneksi purimme sen joukkueen kanssa, mikä oli helpotus pelaajille.

- Minulla on sen verran hyvä itseluottamus, että mikä tahansa täällä on tulos, niin töitä varmaankin on. Minulla on ollut ensimmäisestä päivästä lähtien Jääkiekkoliiton tuki, eikä ole sitä pelkoa.

Suomi kohtaa välierässä Ruotsin tai Sveitsin lauantaina kello 20.15.

Suosittelemme

Tuoreimmat