Hieno valinta - Jarkko Nieminen Suomen Davis Cup -kapteeniksi!

Jarkko Nieminen seuraa Kim Tiilikaista Davis Cup -kapteenina.

urheilu
Jarkko Nieminen.
Heidi Koivunen/STL

Jarkko Nieminen aloittaa vuoden 2018 alussa Suomen Davis Cup -joukkueen kapteenina. Nieminen aloitti pelaajana Davis Cupeissa vuonna 1999 ja oli mukana kaikkiaan 36 maaottelussa. Nieminen ja Suomen Tennisliitto solmivat kolmen vuoden mittaisen sopimuksen.

- Suomen edustaminen oli pelaajana minulle aina iso juttu, ja on suuri kunnia saada vetää Suomi-verkkarit päälle maajoukkueen kapteenina. Urani loppuvuosina ajattelin, että jos minulle joskus tulevaisuudessa tarjotaan mahdollisuutta ryhtyä tähän tehtävään, otan sen suurella ilolla vastaan. Aloitan tehtävän erittäin innokkaana ja motivoituneena, Jarkko Nieminen sanoo.

- Meillä on joukkue, jossa on nuoria, lupaavia pelaajia sekä jo ammattilaiskentillä menestyneitä konkareita. Pidän joukkuettamme erittäin potentiaalisena, Nieminen jatkaa.

- Samalla voin ilmoittaa, että salibandyurani on virallisesti ohi. Se loppui tavallaan ennen kuin ehti alkaakaan.

Nieminen, 35, kärsi viime kaudella kantapäävammoista, jotka jouduttiin korjaamaan leikkauksessa.

- Molemmista jaloista leikattiin kantakalvot. Kävely alkaa jo sujua, mutta siihen menee vielä aikaa, että pääsen juoksemaan.

Kim Tiilikainen oli Suomen Davis Cup -kapteenina kymmenen vuotta.

- Suuri kiitos Kimille kuluneista vuosista. On hienoa, että Jarkko oli jo näin pian pelaajauransa päättymisen jälkeen valmis tarttumaan haasteeseen. On mahtavaa saada menestyneimmän kaksinpelaajamme kokemus suomalaisen tenniksen käyttöön, Suomen Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho sanoo.

Nieminen ilmoitti samalla myös salibandu

Lähteet: Tennisliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat