Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020

Huikaisevaa draamaa Ranskan nousukamppailussa – lisäajan maali ratkaisi mestaruussarjapaikan

Strasbourg ja Amiens pelaavat ensi kaudella Ranskan Ligue 1:ssä. Amiensin mestaruussarjapaikka varmistui vasta päätöskierroksen loppuhetkillä.

urheilu
Amiensin nousujuhlaa.
Amiensin kannattajat valtasivat kentän nousupaikan varmistuttua.AOP

Ranskan jalkapallon korkeimmalle sarjatasolle Ligue 1:een nousevat ensi kaudeksi Strasbourg ja Amiens. Strasbourg voitti Ligue 2 -mestaruuden lyömällä päätöskierroksella Bourg Peronnasin 2-1.

Amiens voitti puolestaan omassa kauden päätösottelussaan perjantai-iltana Reimsin samoin lukemin 2-1, mutta erittäin dramaattisella tavalla.

Ottelu oli varsinaisen peliajan loppuessa tilanteessa 1-1, ja vain voitto nostaisi Amiensin sarjan nelospaikalta toiseksi ja nousupaikkaan kiinni. Pelikello näytti 95 minuuttia, kun Emmanuel Bourgaud laukoi Amiensin kotiyleisön riemuksi voittoon – ja mestaruussarjaan.

Dramaattinen lopetus nosti Amiensin tasaisessa sarjataulukossa peräti neljän muun noususta kamppailleen seuran ohi. Lens, Brest ja Nimes jatkavat ensi kaudella Ligue 2:ssa, mutta kolmanneksi sijoittuneella Troyesilla on mahdollisuus nousta jatkokarsinnan kautta.

Ligue 1:ssä on vielä päätöskierros pelaamatta. Putoajien paikalla ovat tällä hetkellä Nancy-Lorraine, Bastia ja Lorient.

Lähteet: AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat