Hyppää sisältöön

Kanada heräsi kolmannessa erässä ja marssi finaaliin - Venäjän häikäisevät maalit eivät riittäneet

Kanada nousi kolmannessa erässä kahden maalin takaa-ajoasemasta 4-2 -voittoon Venäjää vastaan jääkiekon MM-kisojen välierässä.

Kanada juhli lopulta MM-välierissä Kuva: EPA

Venäjä esitti kaksi erää iloista ja mielikuvitusrikasta hyökkäyspeliä ja riisui Kanadan aseista myös puolustuspäässä jääkiekon MM-kisojen välieräottelussa Kölnissä. Venäjä iski toisessa erässä kaksi todella näyttävää maalia ja johti peliä 2-0. Kanada heräsi vasta kolmannessa erässä, mutta sitten peli muuttuikin täysin. Vaahteralehdet nousivat rinnalle ja ohi ja etenivät finaaliin lukemin 4-2.

Ottelu oli alusta lähtien kovatempoinen, vaikka ensimmäisessä erässä ei nähty maaleja eikä kovin paljon huippupaikkojakaan. Venäjä pääsi kerran yrittämään ylivoimalla, mutta laukaukset viuhuivat ohi.

Toisessa erässä Venäjälle tarjottiin lisää ylivoimaa, mutta Calvin Pickard Kanadan maalilla selvitti vielä kahden jäähyn aikana kaikki yritykset. Erän puolenvälin jälkeen Venäjä kuitenkin siirtyi johtoon. Hienon kuvion jälkeen Jevgeni Kuznetsov sai siirtää kiekon tyhjään maaliin Artemi Panarinin syötöstä.

Venäläisten toinen osuma oli vähintään yhtä komea. Nikita Gusev pelattiin paikkaan maalin kulmalla. Vaikka Gusevin laukaus epäonnistui, se meni kuitenkin onnekkaasti verkkoon.

Heti kolmannen erän alussa Kanada tuli mukaan otteluun. Mark Scheifele, Patrik Laineen ketjukaveri Winnipegistä, ohjasi ylivoimalla kiekon maaliin. Kanada hallitsi vahvasti kolmatta erää ja tasoitusmaali roikkui ilmassa. Sen teki Nate MacKinnon, kun peliä oli jäljellä vajaat viisi minuuttia.

Kanadan painostus jatkui ja Ryan O'Reilly teki onnekkaastikin 3-2. Lopussa Sean Couturier sinetöi loppunumerot 4-2 tyhjään maaliin.

Kahten viime vuonna maailmanmestaruuden voittanut Kanada pelaa sunnuntaina loppuottelussa ja Venäjä pronssiottelussa. Toinen välieräottelu Suomi - Ruotsi alkaa kello 20.15.