Hyppää sisältöön

Ruotsalaisasiantuntija tiesi ettei Leijonista ollut vastusta Tre Kronorille

SVT:n jääkiekkoasiantuntija Mikael Renberg korosti jo ennen välieriä, ettei Suomella ole MM-välierässä mahdollisuuksia, mikäli Ruotsi pystyy pelaamaan semifinaalissa omalla perustasollaan.

Kuva: Kuvakaappaus SVT:n verkkosivuilta

Mikael Renberg vakuutti perjantaina, että Ruotsille riiittää MM-finaalipaikkaan ok-tasoinen ottelu, eikä siltä vaadita ihmeitä Suomea vastaan.

- Mielestäni Sveitsillä on turnauksessa kasassa parempi joukkue kuin Suomella. Näen että Ruotsi päihittää Suomen ilman sen suurempia ongelmia, vihjasi Renberg ennakkoon.

SVT:n asiantuntija osui oikeaan, sillä kruunupaidat riisui Suomen aseista kahden ensimmäisen erän aikana - välillä jopa näytöstyyliin.

- En ollut missään vaiheessa edes huolissani. Ruotsi pelasi rauhallisesti omilla vahvuuksillaan ja tiesi, että Suomi vetäytyy puolustussumppuun ja oli hyvin valmistautunut pelaamaan vastustajan lihamuuria vastaan. Totta kai ensimmäinen, nopea maali auttoi tavallaan joukkuetta.

- En pitänyt Suomea tänä vuonna ylipäätään välieräjoukkueena, Ruotsilla oli kuitenkin lähtökohtaisesti monta laadukasta pelaajaa enemmän.

Sunnuntaina klo 21.45 alkavassa MM-finaalissa Ruotsilta vaaditaan Renbergin mukaan jo tasonnosto, kun vastaan luistelee Kanada.

- Kovatempoista lätkää pelaava Kanada on finaalin suosikki, heillä on kasassa turnauksen paras joukkue. Ruotsin pitää jalostaa joitain puolustusnyansseja, eikä kiekkoa voi menettää huonoissa paikoissa. Ruotsilla on mahdollisuus tietysti voittoon, mutta silti uskon, että Kanada on loppuottelussa liian kova nippu Ruotsille, Renberg povaa.

_Lähde: SVT:n urheilu _