”Leijonat syttyy Lasse Kukkosen takia” – Suomi vaihtoi maalivahtia pronssipeliin

Yle Urheilun asiantuntija Antti Pennanen uskoo, että Leijonien kokoonpanoon tulee muutoksia MM-pronssipeliin.

35-vuotias Lasse Kukkonen on toiminut Leijonien kapteenina tämän vuoden MM-kisoissa. Kuva: AOP

Yle Urheilun asiantuntijan mukaan Antti Pennasen mukaan Suomi varmasti on hyvin motivoitunut pronssiottelussa Venäjää vastaan jääkiekon MM-kisoissa. Syynä on, että kapteeni Lasse Kukkonen voi olla pelaamassa viimeisiä maaotteluitaan nyt.

– Kaikki tietävät hänen suuruutensa. Siinä muut pelaajat varmasti syttyy siihen, Pennanen sanoo 35-vuotiaasta puolustajasta, joka pelaa nyt kymmenissään MM-kisoissa.

Venäjällä haasteet latautumiseen ovat suurempia.Lauantaina Venäjä johti Kanadaa MM-välierässä jo 2–0, mutta Kanada nousi viimeisessä erässä 4–2 –voittoon. Tuollaisen tappion jälkeen latautuminen pronssimatsiin Suomea vastaan on kova paikka.

– Jos Venäjä onnistuu latautumisessa, niin Suomen pelinopeus joutuu koetuksille, Pennanen sanoo.

Aiemmissa turnauksissa Venäjän joukkue ei ole ollut niin yhtenäinen kuin tämän vuoden kisoissa. Se voi myös auttaa nyt Venäjää.

– Venäjä on viestinyt yhtenäisyyttä. Uskon, että vastaan tulee hyvä Venäjän joukkue. En uskalla sanoa, tuleeko vastaan kuitenkaan huippua Venäjän joukkuetta, Pennanen pohtii.

Pennanen uskoo myös, että Leijonien kokoonpanossa nähdään joitakin muutoksia. Hyvän turnauksen pelannut Harri Säteri saattaa tehdä tilaa Joonas Korpisalolle.

– Kumpi menee maaliin. Se on mielenkiintoinen juttu. Varmasti kokoonpanoon tulee levänneitä pelaajia. Se on jännä nähdä, mitä ne muutokset tuovat tullessaan, Pennanen miettii.

Ottelussa ratkaisevaksi asiaksi muodostuu Pennasen mukaan samat asiat kuin aiemmin. Leijonien pitäisi pystyä hyökkäämäänkin Venäjän tähtiä vastaan, eikä vain puolustaa.

– Eilen Ruotsia vastaan Suomi pystyi vähän hyökkäämään ottelun alussa. Sitten peli pysyi tasaisena. Toisessa erässä alkoi sitten hankaluudet, kun loppui hyökkääminen, Pennanen muistutti.

Hyökkäyspelissä korostuu puolustajien pelaaminen.

– Miten nopeasti puolustajat pystyvät syöttämään ja kuinka pelinopeita he ovat kovan paineen alla. Se on ihan ykkösjuttu. Suomi ei ole ollut tässä huipulla, Pennanen toteaa.

– Sen jälkeen on hyökkääjien luisteluvoima. Miten he pystyvät ahtaassa tilassa voittamaan tilanteita kohti hyökkäysaluetta.

Suomen ja Venäjän pronssiottelu tänään kello 17.15 alkaen.

**Päivitetty kello 15.41. **Joonas Korpisalo aloittaa Leijonien maalilla.