Aateloitu Selänne yllättyi Leijonien tyylistä MM-kisoissa: "Olisin kaivannut Suomelta aktiivisempaa pelitapaa"

Teemu Selänne ymmärtää MM-kisoista kieltäytyneitä NHL-pelaajia, kuten Patrik Lainetta.

Teemu Selänne Kuva: AOP

**KÖLN. **Suomalaiset jääkiekkolegendat Teemu Selänne ja Saku Koivu saivat hienon ja arvoisensa tunnustuksen merkittävästä jääkiekkourastaan MM-kisojen päätöspäivänä. Selänne ja Koivu ovat nyt kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kunniagalleriassa, Hall Of Famessa.

- Peliuran aikana ei koskaan miettinyt tällaisia nimityksiä, mutta uran jälkeen on ehtinyt jo muistella mitä kaikkea on tullut koettua ja saavutettua, Teemu Selänne toteaa Yle Urheilulle Kölnissä.

- Tämä on iso juttu minullekin, varsinkin kun katsoo keitä pelaajia ja ihmisiä tähän kunniagalleriaan on päässyt. Olen paljosta kiitollinen, mitä kaikkea omalle uralleni sattui eteen, Selänne jatkaa.

Urallaan peräti kuudet olympiakisat sekä viidet MM-kisat Leijona-paidassa pelannut Selänne muistelee aikaansa Suomen maajoukkueessa suurella lämmöllä, suurella ylpeydellä.

- Oli aina erikoinen fiilis pelata Suomen maajoukkueessa. Ensimmäiset kotikisat vuonna 1991 oli nuorelle pojalle kova juttu mitä urani MM-kisoihin tulee.

- Torinon olympiakisat ja silloinen Leijona-jengi on minulle se lämpöisin muisto maajoukkueuraltani. Se joukkue olisi ansainnut kultamitalin, mutta hopeaan jouduimme tyytymään.

"NHL-pelaajilla on oikeus kieltäytyä MM-kisoista"

MM-kisojen aikana ajoittain rankastikin kritisoituun Leijonien nykyiseen pelitapaan Selänne ottaa kantaa varsin diplomaattisesti. Varsinaisia "pelitapaviilauksia" ei Suomi-kiekon legendalta irtoa.

- En haluaisi kritisoida minkään maan pelitapaa, mutta olen yllättynyt siitä, että Suomen pelitapa on ollut hieman passiivinen tässä MM-turnauksessa, Selänne kuitenkin myöntää.

- Pelitapa on pakko luoda kulloisenkin pelaajamateriaalin mukaan, mutta olisin kaivannut henkilökohtaisesti aktiivisempaa pelitapaa. Tämä on vain oma mielipiteeni ja valmentajat päättävät aina sen millä tyylillä kaukalossa mennään, Selänne vastaa diplomaattisesti.

- Pronssipelissä Suomi kuitenkin on...hieman tahmeiden kisojen päätteeksi. Pronssi olisi hieno voitto, hän muistuttaa.

Monen johtavan suomalaisen NHL-pelaajan kieltäytymiseen tämän kevään MM-kisoista Selänne on varovainen kommenteissaan.

- Ymmärrän pelaajan päätöksen näissä tapauksissa. Pelaajan on oltava aina valmis tulla MM-kisoihin. On oltava terve ja on oltava aitoa halua tulla kisoihin. Heillä on oikeus kieltäytyä, hän painottaa.

- Ymmärrän hyvin esimerkiksi Patrik Lainetta. Hän oli mukana jo World Cupissa eikä kautta pidä vetää ihan "överiksi", sillä se kostautuu kyllä ensi kaudella, Selänne päättää.

**Lue myös: **