Rossi kaatui viimeisen kierroksen voittotaistelussa, Vinales voittoon

Voitosta taistellut Valentino Rossi kaatui dramaattisesti Ranskan MotoGP-kisan viimeisellä kierroksella.

Maverick Vinales (vas.) ajoi voittoon. Pitkään toisena ajanut Valentino Rossi (oik.) kaatui viimeisellä kierroksella. Kuva: AOP

Maverick Vinales ajoi kauden kolmannen voittonsa dramaattisessa ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Ranskan gp:ssä sunnuntaina. Voitto oli Yamahan 500:s MM-sarjassa ja nosti espanjalaisen MotoGP-luokan pistekärkeen.

Vinales taisteli voitosta Yamaha-tallitoverinsa, lajilegenda Valentino Rossin kanssa. Rossi ohitti Vinalesin kolme kierrosta ennen maalia ja meni kärkeen, mutta teki viimeisellä kierroksella virheen ja Vinales nousi takaisin ykköseksi.

Rossi yritti vielä ohitusta tallitoveristaan, mutta kisan neljänneksi viimeisessä mutkassa hän kaatui ja keskeytti. Pisteittä jääminen oli karmea pettymys Rossille, joka lähti kisaan MM-sarjan johtajana.

Myös hallitseva maailmanmestari Marc Marquez jäi pisteittä kaaduttuaan kisan puolivälissä. Kisaa alkukierrokset johtanut Johann Zarco ajoi ranskalaisyleisön iloksi toiseksi, ja Dani Pedrosa oli kolmas.

MM-sarjassa Vinalesilla on nyt 17 pisteen etumatka Pedrosaan. Rossi on 23 pisteen päässä kärjestä.

Moto3-luokassa Patrik Pulkkinen oli viimeinen maaliin ajanut ja sijoittui 23:nneksi. Voiton vei Espanjan Joan Mir. Moto2-voittoa juhli taasen Italian Franco Morbidelli.

Lue myös: