Suora

  • Elävä arkisto esittää

Tallipomo Mäkinen istuttaa Esapekka Lapin jatkossakin WRC-auton rattiin: "Peto on päästetty irti"

Toyotan tallipäällikko Tommi Mäkinen ihasteli Portugalissa ensi kertaa WRC-autolla MM-rallin ajaneen Esapekka Lapin vauhtia.

urheilu
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi piti Portugalin MM-rallissa vauhtia.AOP

Toyotan kolmannella autolla ajava Esapekka Lappi haki Portugalin MM-rallissa oppia, kun suomalaiskuskin alla murisi ensimmäistä kertaa läpi viikonlopun WRC-auto. Loppusaldo oli onnistunut: totuttua tehokkaampi auto ei päätynyt männikköön, loppusijoitus oli kymmenes ja MM-pisteitäkin tuli onnistuneen power stagen myötä yhteensä kolme.

Tallipäällikkö Tommi Mäkinen oli kisaviikonlopun jälkeen syystä tyytyväinen kuskinsa otteisiin.

- Esapekka näytti kyllä todella työntönsä. Todella upea suoritus. Ajoi vielä lähtöpaikassa, jossa on aika liukas tie. Näkee selkeästi, että hänessä on potentiaalia kovasti, Mäkinen kehui Yle Urheilulle sunnuntain power stagen päätteeksi.

Lappi oli päätöspätkällä hienosti kaikista kuljettajista neljänneksi nopein. Mäkinen julistikin, että Lappi on tiellä heti MM-sarjan seuraavassa osakilpailussa Italiassa – ja jälleen WRC-auton ohjaimissa.

- Esapekka ajaa kaikki kauden loput kisat, mitä on, Mäkinen lupasi.

- Peto on päästetty irti. Koitetaan järjestää hänelle vähän parempaa valmistautumista seuraaviin kisoihin. Portugalin valmistautuminen oli huono ja epäonninen siinä mielessä, että oli vesikeli ja huonot testiolosuhteet, kun hän ajoi.

Lappi starttasi Portugalin 19 erikoiskokeen reitille tallitoveri Juho Hännisen auton säädöillä, koska ei testeissä päässyt ajamaan kuivalla tiellä. Mäkinen aikoo pistää Lapin ajamaan Italiaa ennen lisätestejä, muun muassa Suomessa.

- Pidetään myös pikku koulutusta, että hän pääsee teknisesti autoon sisään. Se helpottaa sitä kokonaisuutta hänellekin, kun oppii paremmin ymmärtämään omaa autoa, Mäkinen selitti.

Aikaa autoon tutustumiseen on. MM-sarja jatkuu Sardiniassa kesäkuun toisena viikonloppuna.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat