Voittoprosentti romahti Lauri Marjamäen komenossa – Leijonien synkkä kausi numeroina

Leijonien päävalmentajan Lauri Marjamäen debyyttikausi jätti parantamisen varaa, vaikka joukkue ylsikin MM-kisoissa mitalipeleihin.

Suomi sijoittui Lauri Marjamäen ohjeilla neljänneksi MM-turnauksessa. Kuva: AOP

Suomi pelasi Pariisin ja Kölnin MM-turnauksessa mitalipeleissä, mutta jäi lopulta neljänneksi. Venäjä oli pronssiottelussa parempi maalein 5–3.

Samalla päättyi Lauri Marjamäen ensimmäinen kausi Leijonien päävalmentajana. Arvokisoissa Marjamäen saldoksi jäi MM-turnauksen neljäs sija ja syksyn World Cupin jumbosija.

Tulokset jäivät vaisuksi myös Euro Hockey Tourilla, jonka turnauksien pääasiallinen tarkoitus on pelaajien kokeileminen ja pelitavan kehittäminen, eikä niinkään tulos.

Marjamäen debyyttikaudella Suomi pelasi 33 ottelua, joista se voitti 13 ja hävisi 20. Leijonien maaliero näissä otteluissa oli 79–96. Koko kauden voittoprosentti oli 39, mikä on yllättävän pieni luku.

Jos vertaa Marjamäen edeltäjään Kari Jaloseen, voi voittoprosentin sanoa romahtaneen. Kaudella 2015–16 Suomi napsi voittoja peräti 70 prosentin tehokkuudella. Kaudella 2014–15 voittoprosentti oli 65.

Ero korostuu arvokisoissa. World Cupissa ja tämän kevään MM-kisoissa Suomi pelasi 13 ottelua, joista se voitti vain kolme varsinaisella peliajalla. Kevään 2016 MM-kisoissa Leijonat voitti yhdeksän ottelua varsinaisella peliajalla ja hävisi vain finaalin.

Kausia vertaillessa on muistettava, että käytettävissä oleva pelaajamateriaali on joka vuosi erilainen. Viime keväänä Jalosella oli käytettävissään tähtiä pursuava pelaajamateriaali, kun Patrik Laine, Mikko Koivu, Aleksander Barkov ja Mikael Granlund johdattivat Suomen MM-finaaliin.

Tämän vuoden joukkuetta on reilumpaa verrata vuoden 2014–15 MM-kisaryhmään, jonka suurin tähti oli maalivahti Pekka Rinne. Tuo turnaus päättyi Suomen osalta puolivälieriin.

Lue myös: