Kymmenen tunteikasta turnausta täyteen – vieläkö leijonaikonin ura maajoukkueessa jatkuu?

"Aina on ollut kunnia edustaa Suomea. Kiitokset kotiin, siellä on vietetty yksinäisiä äitienpäiviä:"

Jääkiekon MM 2017: Kapteeni Kukkonen puhuu uransa jatkosta
Jääkiekon MM 2017: Kapteeni Kukkonen puhuu uransa jatkosta

Jäikö MM-pronssiottelu Lasse Kukkosen maajoukkueuran viimeiseksi? Sitä ei tiedä vielä kukaan, puheiden mukaan ei edes mies itse.

Kukkonen, 35, pelasi Pariisissa ja Kölnissä uransa kymmenennet MM-kisat. Mitalikaapista löytyy Leijonissa voitettu MM-kulta, vuonna 2006 saavutettu olympiahopea ja tukku muita arvokisamitaleita.

Kölnissä turnaus ei päättynyt mitalijuhliin, kun Venäjä vei pronssiottelun maalein 5–3.

– Muistot jäivät käteen tästä turnauksesta. Muuta ei saatu, eikä ansaittu. Olen ylpeä siitä, kuinka paljon me kaivettiin viimeiseen erään. Näytimme, ettemme ikinä anna periksi. Siitä täytyy pitää leijonapaidassa aina kiinni. Tänään se ei riittänyt tuon enempään. Toisessa erässä hölmöiltiin peli käsistä.

Venäjä teki toisessa erässä Suomen verkkoon kolme maalia. Sitkeästi taistellut Leijonat nousi päätöserässä maalin päähän, mutta Venäjä oli lopulta parempi.

– Meidän olisi pitänyt olla parempia niissä hetkissä, kun pelejä ratkottiin. Tänään toisessa erässä hölmöiltiin ja eilen [välierässä Ruotsia vastaan] tapahtui vähän sama asia, Kukkonen analysoi Leijonien MM-turnausta.

Turnauksen päätyttyä Kukkoselta oli kysyttävä, saako pitkä maajoukkueura jatkoa.

– Aina on ollut kunnia edustaa Suomea. Kiitokset kotiin, siellä on vietetty yksinäisiä äitienpäiviä. Katsotaan kesän jälkeen, missä mennään, Kukkonen vastasi.

Sen enempää Kukkonen ei kuitenkaan maajoukkueuransa jatkosta paljastanut.

Se on selvää, että Kukkosen ura jatkuu Oulun Kärpissä. Hänellä on Kärppien kanssa kevääseen 2019 ulottuva sopimus. Maajoukkueessa olisi mahdollista ensi kaudella pelata uran neljännet olympialaiset. Kukkonen päässee halutessaan joukkueeseen, kun NHL-tähdet eivät ole mukana.

Jäämme kesän ajaksi odottelemaan vastauksia.

Lue myös: