Tunteikas Marjamäki siteerasi edesmennyttä presidentti Koivistoa päätöspuheessaan

Tarkemman analyysin aika on myöhemmin, mutta Leijonien päävalmentajan rivien välistä oli luettavissa kuluneen kauden kipukohtia.

Jääkiekon MM 2017: Lauri Marjamäki siteerasi Mauno Koivistoa
Jääkiekon MM 2017: Lauri Marjamäki siteerasi Mauno Koivistoa

KÖLN. Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki asteli viimeistä kertaa kuluvan kauden aikana suomalaismedian eteen, kun Venäjä vei pronssimitalit 5-3-lukemin. Tunteet olivat joukkueen yhteisen matkan päättymisen hetkellä pinnassa.

- Voitte kuvitella, jos seitsemän viikkoa olemme yhdessä. Ei siitä sen enempää tarvitse puhua, mutta onhan se tietenkin haikeata. Joukkue tänäänkin esitti, mistä se on tehty, Marjamäki sanoi median piirittämänä.

- Mitään emme saaneet muistoksi, mutta toisaalta tämä matka on se muisto. Kovilla olimme monta kertaa, mutta joukkueessa ei ikinä loppunut usko, tänäänkään pelin ollessa 0-4, hän jatkoi.

Marjamäki ei halunnut heti turnauksen jälkeen alkaa analysoida suuremmin päättynyttä kautta, joka oli hänen ensimmäinen Leijonien päävalmentajana. Rivien välistä huokui kuitenkin asioita, jotka kauden aikana ovat uutta päävalmentajaa mietityttäneet.

- World Cupissa emme pärjänneet, mutta 15 kaveria siitä joukkueesta pystyy pelaamaan vielä 10 vuoden päästä Suomen maajoukkueessa. Pullat ovat hyvin uunissa. Se tuli ehkä vähän liian nopeasti, Marjamäki myönsi.

Hän kuvaili myös hyppyä uuteen pestiin 22 seuravalmennusvuoden jälkeen. Toimenkuva Leijonissa on erilainen, Marjamäen mukaan hyvin yksinäinen.

- MM-kisoissa viihdyin hyvin, kun sai seitsemän viikkoa valmentaa ja oli koko ajan joukkue. Muilla Euro Hockey Toureilla ei hirveästi ole tekemistä valmentamisen kanssa. Joukkue kasataan ja ruvetaan pelaamaan.

- Suomen maajoukkueelta odotetaan aina menestystä. Niin jaloset ja aravirratkin sanoivat, että voita kahdeksas peli, niin näytät pirun hyvältä valmentajalta. En itse ehkä ajattele sitä niin, mutta tämä on erilaista.

Monesti päävalmentajat ovat turnauksen päätyttyä pitäneet niin sanottuja linjapuheitaan, mutta liikuttuneessa tilassa ollut Marjamäki jätti ne suosiolla myöhempiin ajankohtiin. Päävalmentaja nautti jokaisesta kauden päivästä ja oli ylpeä pysyttyään tervejärkisenä omana itsenään.

- Tässä pitää kaikkia asioita analysoida ja päästä eteenpäin. Minulle jääkiekko ja urheilu on aina ollut myönteinen asia. Kaikki huippu-urheilun kanssa tekemisissä olleet tietävät, kuinka kovaa työtä kaikki tekevät sen eteen. Aina Suomi ei menesty, mutta…, Marjamäki sanoi ja piti pienen tauon ennen viimeistä puheenvuoroaan:

- Edesmenneen Mauno Koiviston lauseesta tykkään: Elämässä on yleensä viisasta luottaa siihen, että kaikki menee hyvin. Se on mielestäni aika hyvin sanottu.