Leijonien tähtisentteri puolustaa Marjamäen pelitapaa: "Kyllä se hyvin toimi"

Valtteri Filppulan mukaan pelaajien pitää seistä päävalmentajan pelitavan takana.

Valtteri Filppula Kuva: AOP

Varakapteeni Valtteri Filppula kuului Pariisin ja Kölnin MM-turnauksessa Suomen johtaviin pelaajiin. Ykkössentteri Filppula, 33, teki kymmenessä ottelussa viisi (2+3) tehopistettä.

Turnaus päättyi sunnuntain pronssiottelun jälkeen neljänteen sijaan, kun Suomi hävisi Venäjälle 3–5.

– Nämä ovat hienoja tapahtumia ja on aina kunnia-asia edustaa Suomea. Harmittaa, kun molemmilla kerroilla on tullut neljäs sija. Totta kai sitä toivoisi vähän enemmän. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo, Filppula pohdiskeli turnauksen jälkeen.

NHL:ssä Philadelphia Flyersia edustava Filppula on pelannut urallaan vain kahdet MM-kisat (2012 ja 2017), jotka päättyivät neljänteen sijaan. Lisäksi hänet on nähty myös vuoden 2010 olympialaisissa (2016) ja viime syksyn World Cupissa.

Tällä kaudella maajoukkueen menestys jäi laihaksi. World Cupissa tuli jumbosija ja MM-turnauksestakin jäi katkera sivumaku nihkeän alkulohkon ja vaisujen mitalipelien jälkeen.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen peluuttama "altavastaajakiekko" sai turnauksen aikana paljon kritiikkiä. Passiivinen ja riskejä välttävä pelitapa ei ole kaikkien mieleen.

– Totta kai pitää seistä sen pelitavan takana, mitä yritetään toteuttaa. Ei siitä tule mitään, jos alkaa miettiä jotain omia juttuja. Kyllä se ihan hyvin toimi, emme vain saaneet tarpeeksi hyvää tulosta, Filppula puolusti tyyliä pelata.

Toisesta näkökulmasta ajateltuna Marjamäkeä pitäisi kehua. Monen mielestä neljäs sija oli maksimi, jota Leijonien pelaajamateriaalilla oli mahdollista saavuttaa. Filppulan mukaan saumoja oli mitaliinkin.

– Aina kun on yhdestä pelistä poikki, mitä vaan voi käydä. Tietysti pitää myöntää, että varsinkin Ruotsi oli [välierässä] selvästi parempi kuin me, mutta Venäjää vastaan oli mahdollisuudet voittaa, Filppula sanoi.

– Päästimme vastustajan niin kovaan johtoon, että sieltä oli vaikea nousta, vaikka pääsimme lähelle. Ei tämä mielestäni jäänyt yrittämisestä kiinni. Venäjä oli parempi.

Lue myös: