Puljujärvi oli otsikoissa koko turnauksen: "Ei kovin hääppöinen, jos on 0+0"

Leijonien seuratuin pelaaja sanoi valmennuksen tehneen oikean ratkaisun pitäessään hänet vilttiketjussa turnauksen alussa.

Jesse Puljujärvi ruoski itseään pronssitappion jälkeen. Kuva: Lehtikuva

KÖLN. Jesse Puljujärven ensimmäiset MM-kisat jäävät varmasti monen muistiin, sillä otsikoita nuoren lupauksen matkasta riitti. Edmonton Oilers päästi erikoisluvalla ykkösvarauksensa MM-turnaukseen, mutta heikosti sujuneiden harjoitusotteluiden jälkeen paikkaa kokoonpanossa ei heti kisojen alussa löytynyt.

Puljujärvi ei peitellyt turhautumistaan tuolloin, ja sanoi luulleensa roolia olevan luvassa. Ranska-peliin asti luonnonlapsen jokaista liikettä seurattiin kokoonpanon ulkopuolellakin tarkasti, mutta isäntämaata vastaan hän pääsi irti. Kolmannen erän pelannut hyökkääjä väläytteli, mutta siihen se pitkälti jäikin, vaikka pelejä tuli turnauksessa sen jälkeen useampi.

- Aluksi en ollut kokoonpanossa, mutta pystyin sitten kuitenkin pelaamaan ihan ok. Tulosta ei vaan tullut, mutta parempaan suuntaan, Puljujärvi analysoi pronssitappion jälkeen.

- Eihän se kovin hääppöinen ole, jos on 0+0, hän kuitenkin tiivisti.

Alkuturnauksen vilttikomennuksista hän ei kuitenkaan halunnut enää syytellä ketään vaan sanoi valmentajien peluuttaneen oikein.

- Se paikka pitää ansaita.

Ensimmäisen Pohjois-Amerikan kauden ja MM-kisojen jälkeen myös melkoisena energiapakkauksena tunnetun Puljujärven takki oli tyhjä. Edessä on pieni lepotauko ennen valmistautumista tulevaan.

- Sen jälkeen alan treenata ja pistän itseni kuntoon ensi vuodeksi.

Mitä pitää erityisesti parantaa?

- Voimaa ja nopeutta, niin pääsee pakeista ohi.