1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten MM 2017

Olipa huikea MM-finaali! Ruotsi maailmanmestariksi voittomaalikisassa

Henrik Lundqvist torjui kaikki kanadalaisten yritykset.

Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Voi sanoa, että kesken kisojen tullut NHL-vahvistus Henrik Lundqvist oli Ruotsille kullanarvoinen. Kirjaimellisesti. Lundqvist torjui MM-finaalissa Kanadaa vastaan 42 kiekkoa ja pysäytti kaikki yritykset voittomaalikisassa.

Ruotsi voitti maailmanmestaruuden voittomaalikilpailun jälkeen 2–1. Rankkarikisassa Nicklas Bäkcström ja Oliver Ekman-Larsson onnistuivat, kun Kanadan neljä yritystä pysähtyi Lundqvistiin.

Varsinaisella peliajalla Ruotsi meni johtoon toisen erän lopulla Victor Hedmanin laukauksella, joka upposi turhan helposti Calvin Pickardin jalkojen välistä maaliin.

Pickard pelasi muuten erinomaisen ottelun, mutta tuo yksi maali jäi varmasti kaivelemaan. Lundqvist joutui nöyrtymään ensi kerran heti päätöserän alussa, kun Kanadan Ryan O'Reilly löi Mitch Marnerin laukauksesta seuranneen paluukiekon verkkoon.

MM-finaali oli viihdyttävä, vauhdikas ja tasiainen ottelu, joka pysyi huippujännittävänä loppuun asti. Rohkeaa vauhtilätkää pelanneet joukkueet eivät himmailleet edes jatkoerässä, kun peli oli maalista poikki.

Hyvät maalivahdit siirsivät ratkaisun kuitenkin voittomaalikisaan, jossa Ruotsi oli parempi maalein 2–0.

Ruotsin edellinen mestaruus on vuoden 2013 kotikisoista. Kanada voitti kaksi edellistä MM-kultaa, mutta putki katkesi Tre Kronorin käsittelyssä.

Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva