Hyppää sisältöön

Kisojen arvokkain jyräsi Ruotsin sankarin voiton huumassa – "Toivottavasti hän on kunnossa!"

William Nylanderin ja Henrik Lundqvistin yhteentörmäyksessä purkaantui melkoinen määrä iloa, kun Tre Kronor juhli MM-kultaa.

Mestaruushetki, iloa rajuimmillaan! Kuva: Lehtikuva

KÖLN. Ruotsi palasi miesten jääkiekon maailmanmestariksi kolmen vuoden tauon jälkeen, kun se kaatoi Kanadan voittomaalikilpailun jälkeen 2-1-lukemin. Huipputasokas ottelu olisi voinut ratketa jo jatkoerässä, mutta kunkin joukkueen maalivahdit tekivät muutamia tärkeitä torjuntoja. Voittomaalikisassa Henrik Lundqvist torjui kaikki laukaukset ja Nicklas Bäckströmin sekä Oliver Ekman-Larssonin osumat toivat voiton Tre Kronorille.

- En itse asiassa tiennyt, että tulee voittomaalikilpailu. Luulin, että pelaisimme toisen jatkoerän. Oli kuitenkin hieno tapa päättää tämä ottelu, etenkin kun voitimme! Ruotsin avausmaalissa isossa roolissa ollut Marcus Krüger hymyili ottelun jälkeen.

- Lundqvist on ollut mahtava siitä asti, kun tulimme tänne. Hän antoi joka ilta mahdollisuuden voittoon. Tiesimme, että hän on voittajatyyppi, mutta hän todella näytti sen tänään etenkin rangaistuslaukauksissa, Krüger hehkutti joukkuekaveriaan.

William Nylander valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi, mutta finaalin yksittäinen suurin hahmo oli maalivahti Lundqvist, joka nollasi Kanadan tähdet voittomaalikisassa. Ratkaisevan torjunnan jälkeen Nylander ehti ensimmäisenä onnittelemaan sankariaan, ja rakkaus oli rajua. 35-vuotias tähtivahti lensi selälleen hyökkääjän hypätessä syliin.

- Toivottavasti hän on kunnossa, uskon näin! Nylander nauroi tilannetta ottelun jälkeen.

- Jännitystä, helpotusta, ylpeyttä, kiitollisuutta, niin monia tunteita puski läpi kehostani, koska olin ollut reunalla kolme tuntia. Tai oikeastaan kaikki kymmenen päivää, kun olen ollut täällä, kesken kisojen mukaan Lundqvist kertoi tuntemuksiaan mestaruushetkestä.