Hyppää sisältöön

MM-finaali oli upea kiekkoesitys jääkiekon evoluutiosta – "Olin ihan haltioissani"

Yle Urheilun asiantuntija Antti Pennanen vaikuttui Kanadan ja Ruotsin välisestä loppuottelusta.

Ruotsin Dennis Everberg ja Kanadan Jeff Skinner.
Katso video klikkaamalla kuvaa!

Pariisissa ja Kölnissä pelattujen jääkiekon MM-kisojen loppuottelu Kanadan ja Ruotsin välillä ei jättänyt kiekkomaailmaa kylmäksi. Vaikka varsinaisella peliajalla ja jatkoerässä maaleja nähtiin vain kaksi, tarjosi kaksi turnauksen parasta joukkuetta erinomaista lätkäviihdettä.

Peli oli nopeaa, taitavaa ja tilanteita syntyi liukuhihnalta. Myös Yle Urheilun asiantuntija Antti Pennanen vaikuttui näkemästään.

- Siinä mentiin niin lujaa, että olin ihan haltioissani. Kun maailman huiput saapuvat isoon kaukaloon pelaamaan vauhdikasta ja luisteluvoimaista jääkiekkoa, niin tempo on aivan älytön, Pennanen kertoi Aamu-tv:n ja Yle Puheen Aamujää-ohjelmassa.

- Suomi-kiekossa täytyy nyt miettiä, mihin suuntaan peliä ja pelaajakehitystä viedään. Viimeisen kolmen vuoden aikana huippukiekko on mennyt valtavalla vauhdilla eteenpäin ja Suomen kilpailuedut on syöty pois. Nyt niitä pitäisi löytää uudestaan.

MM-kisat syttyivät kunnolla liekkeihin vasta lauantain välierissä. Kanada ja Venäjä esittivät trillerin, joka sai jatko-osan sunnuntain finaalissa. Kanada ja Ruotsi jättivät Kölnin jäälle kaikkensa.

- He olivat jo pelanneet pitkän turnauksen ja 60 minuuttia. Sitten he tulivat vielä noin kovaa jatkoajalle. Huikea jääkiekko-ottelu. Yksilöt menivät kovaa ja kollektiivisesti, ja molemmat joukkueet pelasivat todella hyvin, Pennanen kehui.

- NHL:n huipulla "lätkäpöhö" on poistunut. Pelaajat ovat huippu-urheilijoita ja syömiset, levot ja palautumiset on mietitty. Sitä kautta vauhti kasvaa. Kuinka kovaa jatkossa mennään? Kohta täytyy alkaa jo muuttaa sääntöjä.

Kanada pelasi jo kolmatta kertaa peräjälkeen MM-finaalissa. Jääkiekon mahtimaa sai jälleen kerran jalkeille huippuyksilöillä pumpatun joukkueen – MM-turnauksen arvostus on 2010-luvulla noussut myös Kanadassa.

- Kanadalle tulee todella, todella vähän kieltäytymisiä. He saavat huippupelaajia, joten liitto tekee jotakin sellaista, jonka vuoksi huippujen on helppo tulla maajoukkueeseen. Heille pelaaminen on nautinto, Pennanen kertoi.

Lue lisää Pennasen mietteitä Suomi-kiekon kehityskohteista tästä linkistä!

Lue myös