MM-urakka paketissa, katseet kohti olympiakiekkoa – "EHT:llä valtava merkitys"

Suomen jääkiekkomaajoukkue alkaa valmistautua Pyeongchangin olympialaisia varten jo kesällä.

Lauri Marjamäki Leijonat Kölnissä
Katso video klikkaamalla kuvaa!

Lauri Marjamäen ensimmäinen kausi Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana päättyi sunnuntaina MM-kisojen neljänteen sijaan. Marjamäki ei ehdi kuitenkaan kauaa levätä, sillä katseet käännetään jo kesällä kohti ensi talven Pyeongchangin olympialaisia.

- Todennäköisesti kesän aikana tehdään linjauksia ainakin sisäisesti siitä, mitä asioita täytyy kehittää, Yle Urheilun asiantuntija Antti Pennanen kertoi Aamu-tv:n ja Yle Puheen Aamujää-ohjelmassa.

Leijonien olympiaprojekti on erittäin mielenkiintoinen. NHL-pelaajat eivät ole olympiajäillä mukana ensimmäistä kertaa sitten Lillehammerin vuoden 1994 kisojen, joten maajoukkueen rakentaminen kohti Koreaa alkaa jo hyvissä ajoin.

- Kun NHL-pelaajat eivät tule, niin se nostaa SM-liigassakin pelaajien mahdollisuuksia päästä olympialaisiin. Se on hienoa, Pennanen sanoi.

- Uskon, että Suomen menestysmahdollisuudet nousevat, kun NHL-pelaajat eivät ole paikalla. Siinä mielessä odotan ensi kautta mielenkiinnolla.

Olympialaisten vuoksi myös Euro Hockey Tourin merkitys korostuu. Tällä kaudella EHT-turnauksissa näyttöjä annettiin MM-kisoja varten, ensi syksystä lähtien Leijonien peliä ja pelaajia lähestytään olympialaisia ajatellen.

- Sillä on valtavan iso merkitys. Siellä ei todennäköisesti ole niin paljon pelaajia kuin tällä kaudella. Tiiviillä paketilla mennään ja asioita saadaan sillä tavoin paremmin ajettua sisään, Pennanen arvioi.

- Olympialaisissa valmistautumisaika on todella lyhyt, joten asioiden täytyy olla nopeasti kunnossa.

Lue myös