Tulevaisuuden leijonakapteenille jäi paha maku suuhun: "Ottaa päähän edelleen"

Leijonien sisäisessä pistepörssissä toiseksi sijoittunut Mikko Rantanen jäi kaipaamaan mitalia.

Valtteri Filppula ja Mikko Rantanen. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Mikko Rantanen oli tämän kevään MM-joukkueen kantavia pelaajia yhdessä Sebastian Ahon kanssa. Vaikka ikää on vain 20 vuotta, Rantanen pystyi tekemään tulosta ja johtamaan joukkuetta.

Rantanen (4+6) sijoittui Leijonien sisäisessä pistepörssissä toiseksi Ahon jälkeen. Yle Urheilun asiantuntija Antti Pennanen arvosti Colorado Avalanchen NHL-hyökkääjän Suomen parhaaksi pelaajaksi MM-kisoissa.

– Rantanen on tulevaisuudessa Leijonien kapteeni, kun vähän tulee ikää ja karismaa lisää. On menossa hienoon suuntaan, kehitystä NHL:ssä on tullut todella paljon. Perustekemisen laatu on kovaa luokkaa lähes kaikilla osa-alueilla, Pennanen luonnehti.

Pennanen ei ole ainoa, joka povaa Rantasesta tulevaisuuden leijonakapteenia. Rantasella oli c-kirjain rinnassaan, kun Suomi voitti viime vuonna alle 20-vuotiaiden MM-kultaa. Tuon joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen vertasi Rantasta nykyiseen leijonakapteeniin Mikko Koivuun.

– Molemmat antavat tekojen puhua puolestaan. He eivät hirveästi höpötä. Kumpikin on oikealla tavalla vaatimaton, mutta kuitenkin ylpeä omasta osaamisestaan ja siitä, että saa olla johtavana pelaajana tuollaisessa joukkueessa, Jalonen sanoi Yle Urheilulle viime joulukuussa.

Myös Rantanen itse tietää, että maajoukkuepelit ovat sujuneet hyvin.

– Omat jutut eivät hirveästi lämmitä silloin, kun joukkueena ei saada mitään. Tietysti olin tyytyväinen, että sain olla terveenä koko turnauksen ja pelata paljon, Rantanen sanoi maanantaina.

Neljäs sija pettymys

Suomen joukkueen pelaajia saapui Helsinki-Vantaan lentokentälle maanantaina iltapäivänä. MM-turnaus päättyi neljänteen sijaan, mikä oli Rantaselle pettymys vielä yhden nukutun yön jälkeenkin.

– Mitali olisi ollut kiva tuliainen, mutta tällä kertaa se ei ollut meidän saatavissamme. Ottaa päähän edelleen, ettemme saaneet mitään tuomisia mukaan.

Suomi hävisi MM-välierässä Ruotsille 1–4 ja sunnuntain pronssiottelussa Venäjälle 3–5. Etenkin välierässä Leijonat jäi pahasti Tre Kronorin jalkoihin.

Turnaus kokonaisuudessaan oli vaisu. USA-puolivälierän huippuesitys vei Leijonat mitalipeleihin, mutta toisaalta alkusarjan heikkojen esityksien vuoksi pudotuspelipaikkaa saatiin jännittää viime metreille asti.

Alkulohkossa Suomi hävisi Ranskalle maalein 1–5, mikä oli viime vuosien rumin leijonatappio MM-tasolla. Tuon tappion jälkeen kritiikkiä alkoi kuulua roppakaupalla mediassa, sosiaalisessa mediassa, kisakatsomoissa ja Pariisin kisa-areenan käytävillä. Puheet kuuluivat Leijonien pukukoppiin asti, mutta Rantasen mukaan tilanne käsiteltiin hyvin.

– En usko, että se hirveästi vaikutti. Kaikki tiesivät, että kritiikkiä tuli, mutta puhuimme joukkueena siitä, että yritämme sulkea kaiken sen ulkopuolisen pois. Mielestäni onnistuimme siinä aika hyvin. Pääsimme neljän joukkoon, niin sekin oli hyvä suoritus.

Lue myös: