1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Leijonien voimajärkäle vaihtaa hetkeksi jääkiekon golfiin

Leijonien nelosketjun haalarihyökkääjä Oskar Osala myönsi Suomeen saavuttuaan, että MM-turnauksen nelossija tuntuu jo eilistä paremmalta.

Kuva: Lehtikuva

Osala oli jääkiekon MM-kisojen aikaan koko ajan poikkeuksellisen postiviinen, vaikka Suomella tuntui olevan joka päivä jotain sudenkuoppaa edessä.

Kolmeakymmentä vuotta lähestyvä vaasalainen makusteli vielä Helsinki-Vantaan lentokentällä yhteisiä hetkiä, joita sai viettää muun muassa Suomi-kiekon tulevien johtopelaajien, kuten parikymppisten Sebastian Ahon, Mikko Rantasen ja Julius Hongan kanssa. 

- Hyvä turnaus meiltä kokonaisuudessaan ja aivan mahtava porukka oli kasassa. Oli suuri nautinto pelata mukana ja ennen kaikkea oli kiva nähdä Suomen uusia, nuoria vastuunkantajia läheltä. Upeita tyyppejä myös jään ulkopuolella, ja oli ilo tutustua heihin paremmin.

Osala korostaa, ettei hän oikeasti seuraa mediaa juuri lainkaan, eikä ollut vaivannut päätään Leijonien alkulohkon "ongelmista", jotka hiersivät Suomen kansaa.

- Minusta on hienoa, että ihmiset välittävät ja ovat kiinnostuneita meidän touhuista. Se on pelkästään kunnia-asia, että saa tehdä sellaista juttua, joka merkitsee niin paljon suomalaisille. Itselleni oli hienoa, että sain olla mukana.

Voimajärkäle jättää lätkän taka-alalle muttei kuntosalia

Osala on tullut vime vuosina tunnetuksi rajuista fysiikkatreeneistä, joissa massiiviset raudat kolisevat ahkerasti. Maastanostosta nousee yli 270 kiloa, kyykystä 217,5 kiloa ja penkistä yli 150 kiloa.  

Yli 190-senttinen ja satakiloinen voimahyökkääjä on hakenut nimenomaan maksimivoimaa kroppaansa kaverinsa, penkkipunnerruksen ME-miehen Fredrik Smulterin kanssa.

- Jääkiekko jää nyt hetkeksi narikkaan ja uppoudun golfin pariin, takana on kuitenkin fyysinen kausi. Jos laskin oikein, niin 107 ottelua on tullut pelattua tällä kaudella. Samalla aloitan minulle aina niin mukavat fysiikkatreenit pikkuhiljaa ja intensiteetti nousee sillä saralla kohti loppukesää mentäessä, linjaa Osala.