Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

Messi ei saanut armoa korkeimmalta oikeudelta

Lionel Messin veropetostuomio pysyi ennallaan korkeimmassa oikeudessa.

jalkapallo
Lionel Messi.
Lionel Messi. AOP

Jalkapalloilija Lionel Messin veropetostuomio pysyy voimassa Espanjassa. Maan korkein oikeus piti voimassa Messin 21 kuukauden vankilatuomion ja kahden miljoonan euron sakot.

Barcelonaa edustava argentiinalainen maailmantähti Messi tuomittiin alun perin viime vuoden heinäkuussa, mutta hän valitti tuomiosta.

Myös Messin isä sai viime kesänä samanlaisen tuomion. Isän sakot huomioiden maksettavaa kertyi yhteensä 3,7 miljoonaa euroa.

Alkuperäisen tuomion mukaan Messit kiersivät veroja 4,1 miljoonan euron edestä 2007-2009. Veropetos liittyy Messin tuloihin kuvaoikeuksistaan. Messit kierrättivät kuvaoikeuksista saatuja tuloja Belizessä, Britanniassa, Sveitsissä ja Uruguayssa toimivien yhtiöiden kautta.

Messi ja hänen isänsä maksoivat elokuussa 2013 vapaaehtoisesti jo 5 miljoonaa euroa, kun heidän toimiaan tutkittiin. Summa vastaa maksamatta jääneiden verojen määrää korkoineen.

Messi voi selvitä ehdollisella tuomiolla, koska hän on ensi kertaa tuomiolla alle kahden vuoden vankeustuomion tuottavasta rikoksesta, eikä rikos ole väkivaltainen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat