Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Minetit palasi maailmanmestariksi – katso koskettava esitys

Tampereen Voimistelijoiden Minetit palasi vuoden tauon jälkeen maailmanmestariksi. Helsingin joukkuevoimistelun MM-kisojen suomalaismenestystä täydensi Olarin Voimistelijoiden OVO Team pronssilla. Katso Minettien esitys kuvaa klikkaamalla.

voimistelu
Urheilujuttuja: Minettien koskettava esitys toi maailmanmestaruuden
Urheilujuttuja: Minettien koskettava esitys toi maailmanmestaruuden

Minetit jäi vuosi sitten Brnossa hopealle vain 0,05 pisteen erolla venäläiseen Expressiaan, joten joukkueella oli vakaa tarkoitus palata kultakantaan kotiyleisön edessä Helsingissä.

Joukkue esitti koskettavan Suomi100-juhlavuotta kunnioittavan ohjelman onnistuneesti sekä alkukilpailussa että finaalissa, ja se palkittiin MM-kullalla. Voitto irtosi jälleen tutulla 0,05 pisteen erolla, mutta tällä kertaa Expressia joutui tyytymään hopeaan.

– Meidän välinen ero tuli osaksi hyvällä suorituksella ja osaksi sillä, että tunnelma täällä oli vain jotain niin uskomatonta! Me pystyimme välittämään tarinamme kaikille katsojille, Minettien kapteeni Ella Ratilainen hehkutti Yle Urheilun haastattelussa.

– Tällä mestaruudella on meille todella suuri merkitys. Olemme tehneet tämän eteen niin kovaa töitä joka päivä, ja nyt se palkittiin.

Suomalaisyleisö sai makeaa mahan täydeltä, sillä useana vuotena neljänneksi jäänyt OVO Team nousi loistavalla loppukilpailun esityksellään neljänneltä sijalta pronssille. Venäläisjoukkue Madonna oli vielä alkukilpailun jälkeen kolmantena, mutta teki sunnuntain esityksessään virheitä.

– Tällä hetkellä olen ehkä maailman onnellisin. Vihdoinkin! Olen niin ylpeä joukkueestani. Pysyimme rauhallisina ja pidimme oman kuplamme. Teimme juuri niin kuin harjoituksissa, emmekä lähteneet yrittämään mitään ylimääräistä, OVO Teamin kapteeni Jenna Alavahtola kiitteli joukkuettaan.

Edellisen kerran Suomi sai joukkuevoimistelun MM-kilpailuista kaksi mitalia vuonna 2003. Tuolloin Olarin Voimistelijoiden Dynamot oli mestari ja saman seuran Elektronit hopeamitalisti.

*MM-KILPAILUT, LOPPUTULOKSET *

(alkukilpailu + finaali)

1. *Minetit FIN 38,900 (19,450+19,450) *

2. Expressia RUS 38,850 (19,500+19,350)

3. OVO Team FIN 38,300 (19,150+19,150)

4. Madonna RUS 37,800

5. Team Japan JPN 37,200

6. GC Rytmica Perfetto EST 34,550

7. Ardor ITA 34,250

8. Alcor Avangard UKR 32,600

JWCPE AGG Team JPN 32,600

10. Alcon ESP 32,100

MINETTIEN MESTARIJOUKKUE:

Camilla Berg, Ronja Hakala, Emmi Nikkilä, Venla Niemenmaa, Siiri Puuska, Ella Ratilainen, Adeliina Sulkanen, Milja Vuorenmaa, Venla Lampo, Viivi-Sofia Minkkinen, Jasmine Niemelä.

OVO TEAMIN PRONSSIJOUKKUE:

Jenna Alavahtola, Laura Hirvonen, Irina Khanoukaeva, Janina Klang, Sanni Lehto, Iida Pasanen, Jasmin Rasinkangas, Mira Syrjälä, Anniina Taulos, Sanna Väkiparta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat