Suora

  • Urheiluruutu

Kommentti: Kuusikko – mitä lentismiesten tunteikas voitto Tshekistä oikein tarkoitti?

Suomi kesti tyynesti valtaisat paineet ja voitti 3-1 Tshekin sunnuntaina kesän tärkeimmässä lentopallopelissään. Seuraukset ovat merkittävät.

Maajoukkuelentopallo

1

Tuomas Sammelvuo
Tomi Hänninen

Kesä pelastettu

Kiivastahtisen kesän 2017 lentopallokalenteri on pelastettu ja siinä säilyy ryhti. Osittain Helsingissäkin pelattavaan maailmanliigaan ja maailmanmestarimaa Puolan kotikentällä käytävään EM-turnaukseen lähdetään nyt täysin palkein rinta rottingilla. Ei tarvitse väkisin hehkuttaa vaan nähdä ja kokea lähes "mestarit" Areenalla.

2

Suomi tuulettaa.
CEV

Rankingsijoitus säilyy

Suomi säilyy seuraavatkin neljä vuotta lentopallon maailmanrankingin TOP20:ssa. MM-kisojen merkitys vaan on niin suuri.

3

Suomen joukkue kiittää yleisöä.
Suomen joukkue kiittää yleisöä.FIVB

Olympiaunelma hengissä

Suomi päässee yrittämään Tokion 2020 olympialaisiin. Ilman edellistä MM-paikkaa 2014 ei olisi ollut Rion olympiakarsintaa.

4

Lauri Kerminen
Lehtikuva

Nuorennusleikkaus tehty

Suomi on nyt todistetusti toteuttanut Tuomas Sammelvuon johdolla loistavan ja nopean nuorennusleikkauksen menestyssukupolven jälkeen. Tasan vuosi sitten minullekin muutama lentopalloihminen sanoi, että "uuden sukupolven sisäänajo kestää ja median on oltava maltillinen". Tällä "maltillisuuden aikakaudella" on pelattu mainio maailmanliiga, onnistuneet EM-karsinnat ja nyt tappioton MM-karsinta. On uusittu hämmästyttävän nopeasti niin yleispelaajat kuin sentteritkin.

5

Tuomas Sammelvuo
Tuomas SammelvuoEPA

Huima karsintasaldo

Suomi pelaa MM-kisoissa 2018! Vuoden 2007 jälkeen Suomi on saavuttanut kuusi kertaa EM-lopputurnauspaikan ja kaksi lippua MM-kisoihin. Arvokisoista väliin tällä 10 vuoden ajanjaksolla ovat jääneet vain kolmet olympialaiset ja vuoden 2010 maailmanmestaruuskilpailut. Tuomas Sammelvuo päävalmentajakaudella Suomi ei ole hävinnyt yhtään MM-karsintaottelua vaan voittanut kahdeksan! EM-karsintojen saldo on 11 voittoa ja yksi tappio.

6

Varsovan Warsaw kansallisstadion Puola
EPA

Suomi jättiläisten seassa

Suomi pelaa 2018 MM-kisoissa maailmalaajuisessa pallopelissä urheilujättiläisten seassa! Euroopan 10 edustajaa ovat isännät Italia ja Bulgaria, hallitseva kultamitalisti Puola, eilen paikkansa sinetöineet Venäjä, Ranska, Serbia, Hollanti, Slovenia ja Suomi sekä todennäköisesti jatkokarsinnan suursuosikki Saksa. Muiden maanosien karsinnat käydään myöhemmin.

Lapsikin arvaa, että Etelä-Amerikan kaksi kisalippua menevät Brasilialle ja Argentiinalle, pohjoisemman Amerikan viisi USA:lle, Kanadalle, Kuuballe, Meksikolle ja Puerto Ricolle, Aasian ja Oseanian neljä Iranille, Australialle, Kiinalle ja Japanille sekä Afrikan kolme Egyptille, Tunisialle ja Kamerunille. Ennustukseen sisältyy 1-2 maan virhemarginaali. Saa reklamoida, kun osallistuvat maat ratkeavat loppuvuoden aikana.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme