Suora

  • Lentopallon EM, neljännesvälieräottelu FRA - FIN
  • Urheiluruutu
  • Ysäriä ja rillausta
  • Kuin savuna ilmaan

Kommentti: KPL ilmoittautui mestaruustaisteluun – loppuuko 41 vuoden odotus?

Tämän kauden KPL on pelinjohtaja Eero Pitkäsen monivuotisen valmennusprojektin tulosvuosi, kirjoittaa Antti Yli-Saunamäki.

urheilu
Toni Laakso.
Toni Laakso, KPL.AOP

Kouvolan Pallonlyöjät ovat aloittaneet miesten Superpesiksessä runkosarjan äärimmäisen vahvasti. Joukkue majailee seitsemän pelin jälkeen sarjataulukon kärjessä seitsemällä voitolla. Sunnuntaina joukkue onnistui kaatamaan kotikentällään hallitsevan Suomen mestarin Vimpelin Vedon. Tulostakin merkittävämpää on se, miltä peli näytti.

KPL oli nimittäin sunnuntaina Vimpeliä rutkasti parempi. Toki täytyy muistaa, että Vimpeli on kärsinyt loukkaantumisista. Tämä ei poista sitä tosiasiaa, että kouvolalaisten peli oli hyvin valmista. Varsinkin ulkopelissä joukkue pystyi nollaamaan Vedon ykköskärjen. Suuri ansio tästä menee Alajärveltä Kouvolaan siirtyneelle lukkari Janne Kivipellolle, jonka tolppa pysyi laudalla loistavasti. Myös joukkueen muu ilme oli hyvin sitoutunut. Kuvaavaa KPL:n pelaamiselle oli, että esimerkiksi omapäistä Toni Laaksoa ei ole aina tunnettu joukkueen eteen pelaavana pelaajana. Nyt Laakso pelasi läpi ottelun juuri kuin joukkueen etu vaati.

Joukkueen alkukauden ruumiillistuma on ollut seuran oma kasvatti 18-vuotias Valtteri Luoma, jonka pelinjohtaja Eero Pitkänen on istuttanut vaativalle ykkösvahdin tontille. Luoma onkin ollut pelistä toiseen vastustajien pommituksen kohteena ja selviytynyt erinomaisesti. Nuoren miehen suurin vahvuus on ällistyttävän hyvä heittokäsi, joka on ainakin alkukaudesta yllättänyt vastustajat. Käsi on mahdollistanut sen, ettei nuorukaisen ole tarvinnut ennakoida tai pelata itseään ulos tilanteista, vaan Luoma pystyy reagoimaan vasta lyöntiin.

Joukkueelta löytyy nykyvireessäänkin vielä yksi ässä hihasta. Lyöjäjokeri Juha Korhonen on nakuttanut seitsemässä pelissä 15 juoksua. Korhonen ei ole ollut huono, muttei mies ole saavuttanut vielä lähellekään kaikkea potentiaaliaan. Vasurilyöjän lyöntien laatu ei ole ollut vielä lähelläkään aiempien vuosien tai hallikauden tasoa. Huippunopeat Teemu Nurmio ja Tommi Mäentausta ovat omalla nopeudellaan kääntäneet monta tiukkaa tilannetta juoksuksi.

Varmaa on, että kelien lämmetessä tulee Korhosenkin panos kasvamaan todella paljon.

Tämän kauden KPL on pelinjohtaja Pitkäsen monivuotisen valmennusprojektin tulosvuosi.

Kokenut kehäkettu on uhonnut siirtyvänsä kauden jälkeen pois Superpesisjoukkueen viuhkan varresta. Paljon jo urallaan nähneeltä pelinjohtajalta puuttuu vielä uran kruunaava Suomen mestaruus. Kopla onkin osoittanut, etteivät puheet mestaruudesta ole seuralle enää pelkkiä korulauseita, vaan myös vastinetta koville tavoitteille löytyy. Varsinkin kimmoisalla kotikentällään se on äärimmäisen inhottava vastustaja. Kärkijoukkueista KPL:n peli lepää kenties eniten pompun varassa. Näin ollen runkosarjan merkitys kotiedun myötä on sille äärettömän suuri.

Seura on voittanut historiassaan viisi kertaa Suomen mestaruuden. Edellinen kultamitali on vuodelta 1976. Tänä vuonna sillä on realistisesti mahdollista katkaista 41 vuoden odotus.

Antti Yli-Saunamäki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat