Pekka Rinteestä tehtiin reikäjuustoa ja Pittsburgh venyi taas voittoon

Juuse Saros sai Nashvillen maalilla ensimmäiset pudotuspeliminuuttinsa, kun Pittsburgh voitti 4-1. Katso ottelun maalikooste kuvaa klikkaamalla!

Pekka Rinne

Pittsburgh Penguins otti toisen kiinnityksen jääkiekon NHL:n Stanley Cupiin, kun se kaatoi Nashville Predatorsin 4-1. Predators oli avausfinaalin tapaan taas hallitsevampi osapuoli, mutta viime kevään mestari Penguins iski ratkaisevalla hetkellä kuolettavasti.

Ottelu oli 1-1-tasatilanteessa kolmannen erän alkaessa, kun Penguins kiihdytti tahtia. Avauserässäkin osunut Jake Guentzel laukoi heti ensimmäisessä vaihdossa pelin 2-1:een. Muutamaa minuuttia myöhemmin 3-1-maali liukui Predators-puolustajasta ohi Rinteen. Siitä vain 15 sekuntia ja Jevgeni Malkin laukoi pelin jo 4-1:een.

Se riitti Pekka Rinteelle, joka otettiin vaihtoon. Juuse Saros luisteli maalille ja sai uransa ensimmäiset pudotuspeliminuutit NHL:ssä. Hänenkään iltansa ei alkanut hyvin, kun Patric Hörnqvistin ohjaus ohitti heti suomalaisvahdin. Valmentajan haaston jälkeen osuma kuitenkin hylättiin paitsiona ja Saroksen maali pysyi puhtaana.

Ottelun loppupuolella Predators-tähti P.K. Subban yritti vielä herätellä joukkojaan tappelemalle Malkinin kanssa, mutta se oli laiha lohtu. Penguins johtaa sarjaa nyt 2-0, vaikka Predators on ollut hallitsevampi osapuoli molemmissa otteluissa. Sarja jatkuu sunnuntaiaamuna Suomen aikaa Nashvillessa.