Suora

  • Rytmisen MM, keilat- ja nauhafinaalit
  • Painin MM: Naisten paini
  • Fredrik Smulterin 400 kilon haamunosto oli alkusysäys uran loppumiselle
  • Camilla Richardssonin usko lopahti - todisti itselleen olleensa väärässä
  • Rytmisen MM, keilojen ja nauhan loppukilpailut
  • Urheiluruutu
  • Ysäriä ja rillausta
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää
  • Kuin savuna ilmaan

Onko pesäpallon kahdessa arvo-ottelussa mitään järkeä?

Toukokuun käännyttyä kesäkuuksi lähestyvät myös kesän arvo-otteluvalinnat.

pesäpallo
Jukka Liikala
Jukka LiikalaTomi Hänninen

Kesän kahdesta ensimmäisen eli Liitto-Lehdistön pelinjohtajat nimettiin alkuviikosta. Valinnat olivat hyvin odotetut. Liiton peliä kotikentällään johtaa Lapuan Jukka Liikala. Lehdistön valitsija Minna Kallasvuo nimesi puolestaan oman joukkueensa viuhkaan Porin pelinjohtaja Sami Österlundin.

Pesäpalloliitto elvytti perinteisen arvo-ottelun vuonna 2012. Nyt ottelu pelataan neljättä kertaa ja ottelun jatkoa harkitaan tämän vuoden jälkeen vakaasti.

Pesäpalloliitossa tehdään parasta aikaa tutkimustyötä, jonka pohjalta mietitään, kuinka naispelaajien uraa saisi pidennettyä. Yhtenä ehdotuksena on esitetty, että pelaajille tarjottaisiin kesällä kesätauko, jonka aikana ei yhteistapahtumia joukkueilla saisi olla. Tämä vaatii, että kalenteria tulisi helpottaa eikä tällöin Liitto-Lehdistö mahtuisi enää ohjelmaan.

Viime vuosina pelaajat ja seurat ovat kritisoineet peliä voimakkaasti, eikä peli ole nauttinut edes valittujen näkökulmasta kovinkaan merkittävää arvostusta. Eniten keskustelua on aiheuttanut ottelun ajankohta, jolle ei löydy kalenterista järkevää paikkaa.

Tänä vuonna päivä on täysin älytön, sillä seuraavana päivänä pelataan vielä kaksi merkityksellistä peliä (Kirittäret-Kajaani, SMJ-Manse). Koska joukkueiden valintapa on, että pelaajat valitaan vuorotellen, ovat pelaajat kritisoineet sitä, että heidät laitetaan pelaamaan keskellä kautta omia seurakavereitaan vastaan. Myös loukkaantumisriskiä on turha vähätellä, sillä pohjalla on kesäkuussa tiukka pelikuorma.

Aiheellisesti on herätetty myös kysymys siitä, ketä kaksi arvo-ottelua samana vuonna palvelee, kun Itä-Lännen merkitys lajissa on erittäin vahva. Pesäpalloliitto perustelee pelin tarvetta sillä, että ottelu antaa olosuhteiltaan pienemmille seuroille mahdollisuuden järjestää arvo-otteluita. Tämä puolestaan antaa seuroille mahdollisuuden vaatia kunnilta tai kaupungeilta parempia olosuhteita arvo-ottelustatuksen perusteella.

Pelillisesti naisten Superpesis jatkuu ilman suurempia yllätyksiä. Kauden ensimmäisen El Satakunnico (Pesäkarhut-Lukko) kääntyi viimehetkillä Porin Pesäkarhuille. Ratkaisijaksi nousi porilaisten kapteeni Susanna Puisto, joka sai ottelun alussa pallon heitolla suuhunsa, mutta taisteli pelin loppuun ja ratkaisi ottelun supervuorossa hammas katkenneena. Myös Pesäkarhujen lukkari Minttu Vettenranta pelasi hienon peli, ja häntä suitsutettiinkin ottelun hahmona.

Kirittäret paransi tukalaa alkukauttaan kahdella voitolla. Seurajohtaja Petri Kaijansinkko tuli herättelemään joukkuetta kaarelle kakkospelinjohtajaksi, ja kokenut kettu toikin rauhallisuutta joukkueen peliin, kun hallitseva mestari kaatoi Lappeenrannan ja Kempeleen. Tarinan mukaan eräs toinen pelinjohtaja puolestaan yritti herätellä joukkuettaan lausumalla ennen peliä pelipalaverissa itserustaamiaan runoja.

Antti Yli-Saunamäki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat